Downsizing sport: Motor de 2 litri pentru Jaguar F-Type

2016 Jaguar F-Type V8

În ultima vreme, Jaguar F-Type a fost fotografiat în diferite locaţii, testat sub camuflaj. De ce-ar ascunde britanicii un model trecut de prima tinerețe, vă întrebați? În primul rând, pentru că pregătesc un facelift. Însă, odată cu el, un nou motor va echipa modelul sport.

Și asta, pentru că, odată cu lansarea noii linii de motoare Ingenium, britanicii vor să facă spectacol. Primul reprezentant al noii filosofii Jaguar va fi motorul supraalimentat de 2 litri care, surpriză, se pare că va trage voinicește de sălbaticul F-Type. Pentru a nu-i știrbi deloc din dinamica ce l-a consacrat de-a lungul vieții, micuța inimă va pompa undeva în jurul a 300 cp.

2017 Jaguar F-Type Nurburgring

Aviz amatorilor de economii din taxe și impozite : acesta va fi noul motor de bază din oferta lui Jaguar F-Type, fiind în același timp și prima dată când modelul este echipat cu un propulsor în 4 cilindri. Până acum, modelul nu putea fi comandat decât cu motoare în 6 și 8 cilindri, ambele supraalimentate.

Pentru a-i asigura performanțe de top în segment, Jaguar testează intensiv și la limită prototipul pe circuitul de la Nurburgring, semn că îl putem aștepta pe piață în cursul anului viitor. El va agita apele limpezi în care se scaldă recent lansatul Porsche 718 Cayman care, cu al său motor de 2 litri, va fi cel mai serios concurent al lui F-Type.

Sursa foto-spion: autocar.co.uk

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top