Jaguar J-Pace, rival pentru Porsche Cayenne, va fi lansat în 2021

Jaguar F-Pace lansare Dubai

Jaguar a înregistrat denumirea J-Pace și plănuiește lansarea unui SUV de clasă mare în anul 2021. Jaguar J-Pace ar fi o mașină orientată spre performanță și ar veni pe piață ca rival pentru Porsche Cayenne.

Jaguar lucrează la un SUV performant, care va ajunge pe piață în 2021, cu un preț de pornire în jurul valorii de 80.000 de lire sterline. Constructorul britanic a înregistrat deja denumirea, ceea ce sugerează faptul că modelul se apropie de momentul intrării în producția de serie.

J-Pace va veni cu linii aerodinamice și cu o structură din aluminiu. Sunt șanse mari ca la baza sa să se regăsească platforma Range Rover, deși mașina va fi mai lungă, mai joasă și mai spațioasă. Jaguar mizează pe clienții din China, care arată un deosebit interes pentru mașini mari de lux. Sub capota viitorului SUV se vor regăsi motoarele Range Rover, unități V6 și diesel, alături de un V8 de 5.0 litri pentru versiunea SVR, se află pe listă.

Mașina va avea o imagine inedită, create de directorul de design al companiei, Ian Callum, și va fi rival pentru Range Rover și Porsche Cayenne. Va fi al patrulea SUV al englezilor, după F-Pace, E-Pace și I-Pace, acesta din urmă fiind și primul SUV electric al lumii. Sunt modele cu care compania vrea să crească profitabilitatea, urmând tendințele pieței. F-Pace-ul lansat în 2016 a revoluționat vânzările companiei. 70.000 de unități s-au vândut anul trecut numai acasă, în Marea Britanie.

Jaguar urmează și strategia electrificării, intenționând să lanseze o versiune cu emisii reduse sau zero pentru fiecare model din portofoliul său, până în 2020. Pe listă sunt limuzine, SUV-uri și mașini sport.

*Foto: Jaguar F-Pace.

Adaugati comentariu