Jaguar Land Rover dezvoltă sistem de rulare autonomă în off-road

Jaguar Land Rover off-road

Jaguar Land Rover vrea să ducă rularea autonomă la nivelul următor și dezvoltă sistemul de deplasare în off-road fără intervenția șoferului. Constructorul lucrează, la această oră, la ceea ce se numește Proiectul CORTEX, anunțat încă de acum doi ani.

Englezii au alocat un buget de 3,7 milioane de lire sterline dezvoltării noului sistem, care permite rularea autonomă indiferent de condițiile meteo și de tipul suprafeței de rulare. Sistemul, care este capabil să deprindă acest tip de rulare, implică o tehnologie 5D, care combină semnale acustice, vizuale oferite, detectare a luminii și identificare a distanței. Informațiile furnizate de camere, senzori și radare montate pe vehicul sunt procesate în timp real, permițând astfel mașinii să se comporte – cum spun cei de la Jaguar Land Rover – “într-o manieră tot mai sofisticată”.

Test drive Range Rover Velar – noul star

“Este important să dezvoltăm vehiculele noastre cu rulare autonomă în așa fel încât acestea să dispună de abilități și performanțe la care clienții noștri se așteaptă”, susține Chris Holmes, managerul diviziei de cercetare a sistemelor de rulare autonomă de la JLR, despre sistemul rezervat exclusiv modelelor SUV ale producătorului britanic. “CORTEX ne dă șansa să lucrăm cu o serie de parteneri fantastici, ale căror cunoștințe în domeniu ne vor ajuta să abordăm corect această viziune în viitorul apropiat.”

Tehnologia va fi testată în cursul fazei de dezvoltare, în vederea optimizării senzorilor, pe circuite special amenajate pentru off-road din Marea Britanie. În acest proiect vor fi implicați și specialiști în inteligența artificială de la Universitatea din Birmingham, pentru a ajuta echipa Jaguar Land Rover cu informații în ceea ce privește platformele autonome.

 

Adaugati comentariu