Jaguar Land Rover lucrează la un sistem pentru detectarea gropilor

Compania britanică (deținută de Tata Motor din India) și-a anunțat intenția de a dezvolta un proiect pentru detectarea gropilor din asfalt.

Nu știm alte piețe cum sunt, dar în România, un asemenea sistem cu siguranță ar face să explodeze vânzările Jaguar Land Rover, în special la ieșirea din iarnă când toate drumurile arată de parcă nu-și doresc nimic mai mult decât să-ți taie cauciucurile și, eventual, pentru 100 de puncte, să-ți distrugă și jantele sau amortizoarele.

Mașina de test, un Range Rover Evoque, va folosi o combinație între senzorii suspensiei MagneRide pentru a monitoriza diferențele de înălțime din asfalt, înregistrând astfel locul și severitatea gropilor, și o pereche de camere video digitale care pot detecta prezența gropilor – precum și amplitudinea lor – încă de la distanță.

Jaguar Land Rover cercetează și modul în care informația obținută ar putea fi împărtășită celorlalți participanți la trafic pentru a putea evita eventualele pericole sau, măcar, pentru a reduce viteza minimalizând, astfel, amploarea unor eventuale pagube. De asemenea, descoperirea din timp a gropilor previne și manevrele bruște de evitare a lor, reprezentând, deci, și o formă de creștere a siguranței rutiere.

Un alt posibil beneficiu al detecției timpurii a gropilor este posibilitatea de a ajusta suspensiile pentru a le face față într-un mod optim, în funcție de formă, adâncime, dar și de viteza de deplasare a mașinii.

Desigur, Jaguar Land Rover se gândește și în viitor și corelează acest sistem de detectare și evitare a gropilor cu existența mașinilor autonome, gropile fiind un aspect despre care niciunul dintre producătorii aflați în prima linie a dezvotării acestor vehicule nu a vorbit până acum.

Odată detectată o groapă, firesc ar fi, totuși, ca ea să fie astupată în cel mai scurt timp. Din cauza asta, Jaguar Land Rover lucrează împreună cu consiliul local din Coventry pentru a pune la punct un sistem de transmitere și sincronizare a datelor prelevate de mașini sub forma unor coordonate GPS dar și a unor imagini video.

https://www.youtube.com/watch?v=NPiynbknYVE

Adaugati comentariu