Jaguar Land Rover reînvie seria de modele SVX

Probabil afectați de faptul că mulți dintre clienții mărcii apreciau mai ales capacitățile excelente ale mașinilor în off-road – capacități care în ultima vreme fie lipsesc, fie sunt ascunse adânc în spatele unor dotări de lux – Jaguar Land Rover anunță revenirea gamei de modele SVX destinată fix acestui gen de clienți.

Land Rover nu a mai avut un model SVX de la bătrânul Defender încoace, așa că divizia responsabilă cu vehiculele speciale (Special Vehicle Operations – sau SVO) anunță revenirea unui grup de trei litere care va semnala un model cu înclinații serioase către off-road.

La fel cum SVR înseamnă multă putere și performanțe dinamice excelente (după cum o demonstrează modele ca Range Rover Sport SVR sau Jaguar F-Type SVR), tot așa SVX va deveni sinonim cu robustețe și capacitatea de a traversa cel mai dificil teren. Sau cel puțin așa speră Jaguar Land Rover.

Primele modele care vor purta ceea ce ar trebui să fie o emblemă de mândrie pentru orice mașină Land Rover vor fi noul Discovery și viitorul Defender. De asemenea, așteaptă-te ca și recent lansatul Land Rover Discovery Sport să aibă parte de același tratament în viitorul apropiat.

Planurile Jaguar Land Rover și, mai exact, ale SVO prevăd ca gama să conțină trei linii diferite: pe de o parte este SVR, destinat mașinilor sportive, pe de alta SVX care anunță renunțarea parțială la lux în favoarea unor performnațe mai bune în off-road și, în cele din urmă, gama SVAutobiography care va pune accentul pe dotările cele mai extravagante.

Adaugati comentariu