Jaguar prezintă salbaticul XKR-S

Jaguar promite performanțe a la Aston Martin, cu cea mai puternică variantă a coupe-ului XK. Este vorba de sălbaticul XKR-S.

Programat să-și facă debutul la Salonul Auto de la Geneva, XKR-S va fi echipat cu o variantă îmbunătățită a propulsorului V8 supraalimentat de 5 litri, care echipează modelul XKR. Cu modificări aduse unității ECU, motorul va avea o putere maximă de 542 CP, cu 9 mai mulți chiar și decât puterea ediției limitate XKR-75 și un cuplu motor maxim de 680 Nm, cu 55 mai mulți decât un XKR simplu.

Jaguar pretinde că viteza maximă pe care o va putea atinge noul model este de 300 km/h, iar sprintul de la 0 la 100 km/h se va efectua în 4,2 secunde, surclasânc chiar și ediția specială N420, a lui Aston Martin V8 Vantage (290 km/h viteză maximă și 4,7 secunde până la 100 km/h cu start de pe loc). Cu alte cuvinte, noul Jaguar se apropie de performanțele lui V12 Vantage și mai mult, producătorul pretinde că este singura mașină capabilă de așa performanțe, care emite mai puțin de 300 g CO2/km.

Alte modificări au presupus ajustări aduse suspensiei față, pentru îmbunătățirea răspunsului direcției, arcuri mai dure atât în față, cât și în spate, anvelope noi Pirelli, mai late, garda la sol redusă cu 10 mm, amortizoare îmbunătățite și îmbunătățiri aduse diferențialului.

Nici sistemul de evacuare nu a schimbat nemodificat, deși oficiali Jaguar au recunoscut că modificările pe care le-a suferit, au fost facute în special pentru îmbunătățirea sunetului și nu pentru creșterea performanțelor neapărat. Acum este mai grav și mai gălăgios, după cum declară aceștia. Prețurile nu au fost anunțate încă, dar se presupune că se vor învârti în jurul valorilor de 85-90.000 de lire sterline în Marea Britanie, ceea ce ar face din XKR-S, cel mai apropiat Jaguar de Aston Martin, ca preț.

Sursa:
www.autocar.co.uk
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/255557/

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top