Jaguar Vector Racing a construit cea mai rapidă ambarcațiune electrică din lume

Jaguar Vector Racing (1)

Jaguar își canalizează atenția, resursele financiare și eforturile către propulsia electrică, dar nu numai pe uscat, ci și pe apă. Jaguar Vector Racing tocmai a construit cea mai rapidă ambarcațiune electrică din lume.

Jaguar a construit crossover-ul electric I-Pace, participă în competiția rezervată monoposturilor electrice Formula E și are în plan un hypercar electric. Dar până atunci, se mulțumește cu o hyper-ambarcațiune.

Jaguar Vector Racing (3)

V20E este ambarcațiunea de viteză cu propulsie complet electrică, dezvoltată de Jaguar în parteneriat cu echipa Vector Racing și cu partenerul tehnic Williams Advanced Engineering.

Sub comanda directorului tehnic de la Jaguar Vector Racing, Peter Dredge, V20E a parcurs, cu o viteză medie de 142,6 km/h, o distanță de peste un kilometru pe lacul Coniston, din Districtul Lacurilor, aflat în nord-vestul Angliei. Astfel, ambarcațiunea a doborât recordul anterior, care data din urmă cu un deceniu, de 123,6 km/h. și devine cel mai rapid mijloc de transport pe apă cu propulsie electrică.

Jaguar Vector Racing (5)

“La capătul a 12 luni de muncă asiduă, acesta este un rezultat fantastic, atât pentru echipă, cât și pentru partenerii noștri, dar și un pas uriaș către transferarea puterii și versatilității electrificării din industria auto în industria marină”, spune șeful Jaguar Vector Racing, Malcolm Crease.

Adaugati comentariu