Jaguar XF vs. jaloane: toată lumea e invitată!

Jaguar XF - Romain Grosjean

Pentru Jaguar, clasicele jaloane nu mai reprezintă o provocare. De-acum, englezii adaugă sare și piper clasicului test de poligon.

Și asta pentru că în vârful fiecărui jalon se află un mănunchi de LED-uri comandate de un computer. Acestea se aprind câte două, aleator, semnalizându-i șoferului următoarea zonă din traseu pe care trebuie s-o atace. Astfel, capacitatea de control asupra mașinii trebuie dreasă cu un strop de spontaneitate, pentru a obține o tonă de distracție.

Jaguar XF - Romain Grosjean

 

Iată cum funcționează sistemul: în timp ce mașina se strecoară printre jaloane, coordonatele sale sunt citite de senzorii amplasați pe traseu și sub capotă, de 100 de ori pe secundă. Aceștia sunt apoi trimiși computerului, care aprinde LED-urile de pe jaloanele printre care trebuie să treacă mașina. La sfârșitul testului, computerul acordă un punctaj fiecărui șofer.

Pentru a testa sistemul, britanicii au apelat la pilotul de Formula 1, Romain Grosjean. I-au prezentat poligonul, i-au dat pe mână un XF, au pornit computerul și cronometrul. Ce-a ieșit a fost nu numai distractiv, ci și util: rezultatul obținut de Romain a fost salvat, iar în viitorul apropiat, oricare dintre noi va putea să încerce să-l doboare.

Jaguar XF - Romain Grosjean

Și asta, pentru că englezii vor lansa în această lună un tur global care se adresează actualilor și potențialilor posesori de Jaguar, în cadrul căruia aceștia vor putea testa modelul XF în aceleași condiții ca și pilotul francez. Și, cine știe, poate va fi descoperit un viitor Schumacher printre aceștia.

XF este o mașină ușoară și agilă, așa că mi-a permis s-o duc la limită fără griji. Sfatul meu pentru cei ce vor parcurge traseul ”Smart Cones” este să rămână permanent concentrați și să pună bază pe vederea periferică, pentru că luminile se aprind aleator, și tocmai asta este cea mai mare provocare. Credeți-mă, e mult mai dificil decât pare, de aceea vă invit să-mi bateți scorul de 49032 puncte.”, a declarat Romain Grosjean.

Fiți pe fază: britanicii au anunțat oficial că, în următoarele 12 luni, turul numit Art Of Performance va ajunge în 46 de țări, vizitând peste 600 de locații, așteptându-se totodată ca mai mult de 100.000 de șoferi să experimenteze senzațiile oferite de un Jaguar. Toate modelele actuale produse de englezi vor fi testate pe parcursul acestui tur.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top