Jaguar XJ sărbătorește jumătate de secol cu o ediție specială

Jaguar XJ

Jaguar XJ aniversează 50 de ani de viață pe piața limuzinelor de lux. Constructorul britanic marchează momentul istoric cu o ediție specială, XJ50.

Primul Jaguar XJ a văzut lumina zilei în 1968, cu un motor cu șase cilindri în linie. Șase generații a trimis pe șosele dinastia XJ. În 1972, XJ-ul cu motor V12 era cel mai rapid automobile cu patru locuri din lume, cu o viteză maximă de 225 km/h.

Jaguar XJ 3

În cinstea limuzinei sărbătorite, Jaguar a construit ediția special XJ50. Jaguar-ul aniversar este disponibil atât cu ampatament scurt, cât și cu ampatament lung și cu două tipuri de motorizare: o unitate V6 de 3.0 litri cu 340 de cai putere, disponibilă cu tracțiune spate sau integrală, sau un propulsor V8 de 5.0 litri cu 470 de cai putere, doar cu tracțiune spate.

Jaguar XJ

Jaguar XJ50 primește bare față și spate unice, jante de 20 de inci cu finisaj negru lucios, o grilă neagră lucioasă și logo-ul aniversar pe lateral, în partea posterioară, dar și pe praguri, acolo unde este și iluminat. Gama de culori exterioare disponibile include Fuji White, Santorini Black, Loire Blue și Rosello Red.

“Aceasta este o mașină care merită sărbătorită, iar XJ50 aduce omagiu unui gigant al brand-ului Jaguar. Noi o considerăm una dintre cele mai stilate limuzine sportive”, spune șeful diviziei de design, Ian Callum.

Adaugati comentariu