Jeep Avenger: primul model complet electric al mărcii americane

Jeep a adus la Salonul Auto de la Paris primul să model complet electric numit Avenger. Noul SUV are dimensiuni reduse și anunță o autonomie de 400 kilometri cu o singură încărcare.

Avenger este primul model complet electric ce se alătură gamei formate exclusiv din modele SUV propusă de marca Jeep. Avenger are o lungime de 4,08 metri, ceea ce îl plasează în segmentul SUV-B. Deși împarte platforma tehnică cu modele din Grupul Stellantis, Jeep și-a pus amprenta proprie, noul model având o gardă la sol de 200 mm, unghi de atac de 20 grade și unghi de atac de 32 grade.

Jeep Avenger – primul model complet electric

La nivel de design, Avenger vine cu proporții moderne și linii rectangulare. Grila specifică cu șapte elemente a fost reinterpretată într-un stil mminimalist, iar jantele au diamentrul de 18 inchi. La interior regăsim display-ul central de 10,25 inchi folosit de sistmeul multimedia Uconnect, iar în fața celui de la volan avem o planșă de bord digitală cu ecran de 7 sau 10,25 inchi. Portbagajul are un volum de 380 litri.

Pentru propulsie, Jeep Avenger folosește un singur motor electric ce oferă 156 CP și 260 Nm. Este alimentat de o baterie de 54 kWh. Autonomia oficială este de 400 km în ciclu WLTP, iar Jeep spune că aceasta crește la 550 km, dacă automobilul este folosit în mediul urban.

Deși are tracțiune față, Avenger îi oferă celui de la volan sistemele Selec-Terrain (șase moduri de rulare) și Hill Descent Control.

Modelul mai dispune de o listă completă de sisteme de asistență activă ca Cruise Control Adaptiv, Lane Centering, Traffic Jam Assist, Traffic Sign Recognition, Automatic Emergency Braking și Blind Spot Monitoring. Avenger are, astfel, capacitatea de condus autonom Level 2.

Jeep oferă primilor clienți ediția de lansare Avenger Launch Edition cu dotări specifice. Pe piețele din Italia și Spania, modelul Avenger va fi disponibil și cu motor turbo pe benzină.

Noul model Jeep este construit la uzina Tychy din Polonia.

Via Jeep

Adaugati comentariu