Jeep Compass, în versiunea pentru Europa. VEZI CÂT COSTĂ

Jeep Compass a fost dezvăluit oficial, în versiunea dedicată pieței din Europa. Noul model va fi disponibil la dealerii Jeep începând din această vară.

Prețul de pornire anunțat de Jeep este de 25.000 de euro fără TVA. Noul Compass este produs pe platforma Small Wide a grupului Fiat, folosită și de Renegade, în Brazilia, în uzina din Goiana, Pernambuco.

Compass are dimensiuni clasice de segment C, fiind cu doar 2 cm mai mare decât modelul anterior: 4,42 metri lungime, 1,65 metri lățime și 1,82 metri înălțime, cu un ampatament de 2,64 metri. Noul SUV Jeep va concura cu modele premium europene precum BMW X1 și Audi Q3.

Versiunile de bază vor avea tracțiune față, iar cele cu motoare mai puternice, tracțiune integrală cu sistemul Selec-Terrain care oferă patru programe de rulare (Auto, Snow, Sport, Sand/Mud) sau chiar cinci cu modul suplimentar Rock dedicat versiunii cu valențe off-road TrailHawk, care va beneficia și de gardă sol înălțată cu 2 cm.

jeep-compass (1)

La capitolul motorizări, noul Compass va fi oferit în două versiuni pe benzină și trei alimentate cu motorină: un turbo MultiAir2 de 1,4 litri cu 140 și 170 CP, respectiv un diesel MultiJet II de 1,6 litri și 120 CP și unul de 2 litri cu 140 sau 170 CP. Modelele de bază cu 120 și 140 CP vor fi oferite cu tracțiune față, iar o cutie automată cu nouă rapoarte va fi standard pe versiunile de 170 CP.

La interior, Compass va marca un salt calitativ important, noile materiale urmând să reflecte pretențiile înalte ale noului model, proiectat pentru a concura direct cu modelele premium europene, BMW X1 sau Audi Q3. Compass va beneficia de ultima evoluție a sistemului multimedia UConnect cu touchscreen de 8,4 inch (standard 5 sau 6,5 inch) și de sisteme moderne de asistență (Lane Change Control, Adaptive Cruise Control, Front Collision Warning).

jeep-compass (2)

Adaugati comentariu