Jeep Grand Cherokee S are peste 350 de cai putere în versiunea de top

Jeep Grand Cherokee

Acesta este noul Jeep Grand Cherokee S, versiunea sportivă a SUV-ului reprezentativ al brand-ului. Ediția specială marchează aniversarea de 26 de ani de viață ai modelului premium.

Venit pe lume în 1992, Jeep Grand Cherokee primește acum versiunea aniversară, disponibilă pe mai multe piețe din Europa. Noul S are o alură sportivă și elemente exterioare care îl diferențiază de versiunile obișnuite. Jeep Grand Cherokee S vine cu o serie de elemente unice, cum ar fi jante de aluminiu Grantie Crystal de 20 de inci accentele Granite Crystal și elemente decorative negre. În partea posterioară se regăsește o evacuare dublă cu finisaj cromat negru. O suspensie cu o configurație sport confirmă natura dinamică a SUV-ului.

Cabina lui Grand Cherokee S oferă aerul premium tipic modelului, dar și o atmosferă specială creată de accente Gun Metal și de finisaje din lemn negru. Pedalele Mopar din metal strălucitor și scaunele SRT îmbrăcate în piele Nappa vin să întregească personalitatea sportivă.

Ediția limitată include și o serie de funcții cum ar fi cea mai recentă versiune Uconnect cu ecran tactil de 8,4 inci, care integrează Apple CarPlay și este compatibilă cu Android Auto. De asemenea, sistemul îi permite șoferului control deplin, prin simple atingeri, asupra climatizării și sistemului multimedia. Este disponibil și un instrumentar configurabil de 7 inci. Jeep le dă libertatea clienților de a bifa un sistem audio Alpine cu anulare activă a zgomotului.

Un acoperiș panoramic, volanul îmbrăcat în piele, scaunele încălzite și ventilate în față și încălzite în spate sunt dotări care completează aerul premium al lui Grand Cherokee S.

Jeep Grand Cherokee S

Legendara invincibilitate a modelului este asigurată și de tracțiunea integrală permanentă Quadra-Drive II cu diferențial electronic de alunecare limitată. Sistemul detectează alunecarea anvelopelor și distribuie cuplul motorului către roțile cu tracțiune. În plus, noul S beneficiază și de Select-Terrain, sistemul de management al tracțiuni cu cinci setări diferite: Auto, Snow, Sand, Mud și Rock, dar și asistență la coborârea pantelor.

Nu mai puțin de 70 de funcții de siguranță de ultimă oră sunt disponibile la Grand Cherokee S. Pe listă se regăsesc avertizarea la coliziune frontală Forward Collision Warning, LaneSense Departure Warning cu funcție de menținere a benzii de circulație și cruise control adaptiv. Și sistemul de parcare automată ParkView este oferit standard.

SUV-ul sportiv poate fi comandat într-una dintre cele 10 culori exterioare, exclusiv rezervată acestei versiuni fiind Grand Cherokee Sangria Metallic Clear Coat.

Vehiculul este disponibil cu trei versiuni de motorizare. Sub capota robustă își pot face loc un motor diesel de 3.0 litri Multijet II cu 250 de cai putere, o unitate V6 de 3,6 litri cu 286 de cai putere sau propulsorul de top V8 HEMI de 5,7 litri cu 352 de cai putere. Toate sunt cuplate la o transmisie automată cu opt rapoarte.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top