Jeep Wrangler 4xe este versiunea plug-in hybrid a off-roaderului american

Jeep Wrangler 4xe autoexpert.ro

Jeep a prezentat oficial modelul plug-in hybrid Wrangler 4xe ce folosește două motoare electrice alături de motorul 2.0 pe benzină cu patru cilindri.

Jeep adaugă încă un model plug-in hybrid în gama sa: Wrangler 4xe. Modelul off-road va fi disponibil începând cu primăvara anului viitor pe piețele din Europa. Jeep descrie noul model ca fiind cel mai avansat tehnologic și prietenos cu mediul off-roader produs vreodată.

Sistemul plug-in hybrid folosit este compus din motorul termic pe benzină de 2.0 litri și două motoare electrice. Acestea sunt alimentate de o baterie de 400V și 17 kWh ce recuperează energie cu ajutorul sistemului BSG (belt-integrated starter/generator). Bateria poate fi alimentată și la prizele casnice sau stații de încărcare.

Sistemul 4×4 este cel clasic, putere motorului termic fiind trimisă către ambele punți prin intermediul unei cutii de viteze automate cu opt trepte. Puterea totală a sistemului hibrid este de 380 CP, iar valoarea cuplului maxim este de 637 Nm, mai mare chiar și decât cifrele oferite de motorizările diesel.

În mod full electric, Wrangler 4xe poate parcurge 40 km. Sistemul mai are două moduri de rulare: Hybrid și eSave (pentru păstrarea nivelului bateriei pentru uz ulterior).

La interior, Wrangler 4xe păstrează elementele familiare, inclusiv indicatoarele analogice rotunde din fața celui de la volan.

Vor fi disponibile trei nivele de echipare numite 4xe, Sahara 4xe și Rubicon 4xe.

Via Jeep

Adaugati comentariu