Kaufland România – cea mai întinsă rețea de stații electrice din România: 20 de stații din care 12 Fast Charge

tur Renault Zoe Bucuresti -Arad 19

Kaufland România deține în acest moment cea mai întinsă rețea de stații de încărcare pentru mașinile electrice din România. Aceasta nu acoperă doar cerințele din marile orașe ci este construită și cu scopul de a permite călătoria cu o mașină electrică pe principalele coridoare europene. 

Stațiile de încărcare în cadrul cărora alimentarea este gratuită sunt amplasate în parcările magazinelor Kaufland din 18 orașe, funcționează non-stop și acoperă nevoile de mobilitate ale posesorilor de vehicule electrice în marile orașe, dar și în tranzit, pe coridoarele principale ce traversează România: Constanța – București – Sibiu – Timișoara – Arad (finalizat în 2016); București – Ploiești – Brașov – Târgu Mureș – Cluj-Napoca – Oradea (finalizat în 2017).

Pentru încărcarea unei mașini electrice la stațiile Kaufland aveți nevoie de un card de la Kaufland care se ridică gratuit de la Biroul de Informații din magazinele prevăzute cu parcări ce oferă soluții de încărcare pentru vehiculele electrice.

Încă din momentul lansării rețelei e-charge, în aprilie 2016,  Kaufland România a suportat costurile încărcărilor pentru utilizatorii de mașini electrice. Deși firma Renovatio, care a instalat stațiile, a introdus din 19 martie 2018  un sistem de tarifare a serviciului de încărcare aplicabil stațiilor din întreaga rețea e-charge, Kaufland România și-a menținut angajamentul de a-i sprijini pe toți cei care conduc eco și achită către Renovatio toate costurile de încărcare generate de utilizatorii care folosesc acest serviciu.

În prezent, cele 20 de magazine Kaufland România dotate cu stații de încărcare a mașinilor electrice se află în:

– Arad – Calea Aurel Vlaicu, nr. 139-151 (stație Normal Charge)
– Timișoara – str. Damaschin Bojincă, nr. 4 (Fast Charge)
– Timișoara – magazinul de pe str. Mihail Kogălniceanu, nr. 11-14 (stații Fast Charge + Normal Charge)
– Deva – magazinul de pe Calea Zarandului, nr. 67 (stații Fast Charge + Normal Charge)
– Sebeș – magazinul de pe str. Mihai Viteazul, nr. 13 (Normal Charge)
– Sibiu – magazinul de pe șos. Alba Iulia, nr. 40 (Fast Charge + Normal Charge)
Râmnicu Vâlcea – magazinul de pe str. Barajului, nr. 32-34 (Normal Charge)
– Pitești – magazinul de pe str. Exercițiu, nr. 216 (Fast Charge + Normal Charge)
– Ploiești – magazinul de pe Bd. Republicii, nr. 138 (Fast Charge + Normal Charge)
– București – magazinul de pe str. Barbu Văcărescu, nr. 120-144 (Fast Charge + Normal Charge)
– București – magazinul din cartierul Basarab, de pe Bd. Orhideelor, nr. 46 (Fast Charge + Normal Charge)
– Constanța – magazinul din cartierul Obor, de pe Bd. 1 Dec. 1918, nr. 21 (Normal Charge)
– Iași – magazinul din cartierul Alexandru cel Bun, de pe str. Pavlov, nr. 14 (Normal Charge)
– Cluj-Napoca – magazinul din cartierul Mărăști, de pe str. Fabricii nr. 12 (Fast Charge + Normal Charge)
– Alba Iulia – magazinul de pe Calea Moților (Normal Charge)
– Brașov – magazinul de pe str. Avram Iancu, nr. 62 (Fast Charge + Normal Charge)
– Târgu Mureș – magazinul de pe str. Gheorghe Doja, nr. 64-68 (Fast Charge + Normal Charge)
– Oradea – magazinul de pe Bd. Borșului, nr. 6 (Fast Charge + Normal Charge)
– Turda – magazinul de pe str. Calea Victoriei, nr. 39 (Normal Charge) – în funcțiune începând cu sfârșitul lunii martie 2018
– Sighișoara – magazinul de pe str. Mihai Viteazu (Normal Charge) – în funcțiune începând cu sfârșitul lunii martie 2018

https://www.autoexpert.ro/kaufland-romania-cea-mai-intinsa-retea-de-statii-electrice-din-romania-20-de-statii-din-care-12-fast-charge/

Începând cu 2018, Kaufland România a demarat procesul de dezvoltare a rețelei de stații de încărcare pe două noi coridoare, București – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj – Timișoara și București – Buzău – Focșani – Bacău – Suceava – Iași, în paralel cu extinderile din marile orașe.

Stațiile de încărcare rapidă aflate în parcările Kaufland permit alimentarea majorității vehiculelor electrice în mai puțin de o oră (0% – 80% din capacitatea bateriei). În prezent, 12 din cele 20 de puncte de alimentare oferă soluții de încărcare rapidă, numărul acestora fiind în continuă creștere.

Stațiile deservesc toate tipurile de vehicule 100% electrice și hibride plug-in, atât pentru standardele de încărcare rapidă, în curent continuu, (CHAdeMO și CCS) la o putere de maxim 50kW, cât și pentru încărcare în curent alternativ (type 2) la o putere de maxim 22kW.

,,Am venit cu ideea acestui parteneriat din dorința de a oferi un nou tip de serviciu prin care contribuim la reducerea poluării și pentru a aduce cu adevărat mai aproape de români un viitor sustenabil.

Iată că îi răsplătim pe cei care aleg să conducă eco și folosesc mașini electrice, punându-le la dispoziție autonomie în deplasare: printr-o infrastructură acoperitoare și prin asigurarea gratuității deplasării, suportând costurile alimentării. Motivația noastră este grija pentru mediu și dorința de a încuraja comportamentele eco, așa cum e condusul fără emisii poluante. La rândul nostru, încurajăm utlizarea mașinilor electrice și am achiziționat o flotă de 26 de mașini nepoluante (zero emisii), 100% electrice„, a declarat Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România.

Piața mașinilor electrice este în creștere: în 2017, ponderea maşinilor electrice şi hibrid în totalul vânzărilor de autovehicule noi a atins 2,2%, numărul acestora ajungând la 2.811 unităţi, în creştere cu 136,7% faţă de anul anterior, potrivit datelor făcute publice de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA) în ianuarie 2018.

Adaugati comentariu