Kia va lansa 7 modele electrice până în 2027

Modele electrice Kia 2027 autoexpert.ro

Kia Motors își schimbă numele în Kia și dezvăluie strategia pe termen lung, numită ”Plan S”. Aceasta include lansarea a 7 modele electrice noi în următorii șase ani.

La o zi după ce Renault a anunțat că se reinventează, prezentându-ne strategia Renaulution, compania coreeană Kia Motors dezvăluie planurile pe termen lung. Acestea sunt denumite de către coreeni ”Plan S”. Ținta lor finală este trecerea de la nivelul de fabricant de autovehicule, la cel de creator de soluții, produse și servicii de mobilitate.

Modele electrice Kia 2027 autoexpert.ro

Totul începe cu simplificarea numelui companiei: Kia Motors Corporation devine, simplu, Kia. Coreenii își propun să promoveze o producție sustenabilă, folosind energie ”curată” și materiale reciclabile.

7 modele electrice în șase ani

Șapte modele electrice noi, printre care autoturisme, SUV-uri și MPV-uri, își vor face apariția în gama Kia în viitorii șase ani. Toate vor fi construite pe noua platformă modulară E-GMP a Grupului Hyundai. Principalele lor atuuri: autonomia mare și încărcarea rapidă a bateriei. Planul de electrificare țintește o cotă de piață de 6,6% din piața globală de vehicule electrice până în 2025 și vânzări anuale la nivel global de 500.000 de vehicule pur electrice până în 2026.

Primul dintre aceste modele electrice va fi prezentat în următoarele două luni și va fi un crossover cu autonomie de peste 500 km și cu încărcare a bateriei în mai puțin de 20 de minute. Pe acest model vom regăsi în premieră noua emblemă Kia.

Modele electrice Kia 2027 autoexpert.ro

Totodată, Kia va dezvolta o gamă de vehicule PBV (Purpose Built Vehicles), specializate pentru diferite tipuri de afaceri, care vor avea la bază o platformă de tip skateboard. Acest gen de autovehicule are un potențial uriaș, cererea până în 2030 urmând să crească de 5 ori, conform previziunilor. În special companiile cu flote auto sunt interesate de versiunile de car sharing, de cele logistice cu podea joasă și de de vehicule destinate livrărilor.

➡ Viitorul supercar electric Kia 💡

Strategia Kia este axată inclusiv pe dezvoltarea conducerii autonome. Această tehnologie își poate găsi aplicabilitatea în companiile de livrări, ride-hailing, taxi și car-sharing în care Kia a investit sume mari începând cu 2018: Grab și Ola (Asia), respectiv WiBLE (Europa).

 

 

 

 

Adaugati comentariu