Kia anunță un crossover misterios pentru Rusia și China

Kia a publicat primele imagini teaser ce anticipează apariția unui model complet nou, dezvoltat special pentru piețele din Rusia și China.

În fotografiile teaser apare o mașină surprinsă în semi-întuneric, singurele detalii vizibile fiind stopurile, farurile și eticheta X-Line, pe care am văzut-o deja pe noua generație Picanto. Kia spune că noul model este o creație originală, dar, dacă ne uităm la liniile mașinii, aceasta pare să semene leit cu un crossover compact disponibil deja în China și intitulat KX Cross / K2 Cross.

Kia KX Cross / K2 este un crossover bazat pe K2, o mașină care este disponibilă în Rusia ca o versiune sedan a lui Rio. În alte părți ale lumii există și un alt sedan Rio, o mașină care are mai mult de-a face cu modelul de clasă mică Rio pe care îl vedem și în showroom-urile europene.

Odată ajuns pe piață, noul crossover, care ar putea fi numit Rio X-Line, va intra în competiție cu automobile precum Dacia Sandero Stepway. Actuala generație Rio are o lungime de 4,24 m, o lățime de 1,75 m și o înălțime de 1,50 m. Gama de motorizări ar putea include versiuni de 100 CP și 123 CP ale motorului Kia aspirat de 1,6 litri, în prezent, scos din oferta europeană.

kia-k2 (3)

Adaugati comentariu