KIA dezvăluie Conceptul KV7

Kia Motors a realizat în ultimul timp, vehicule cu un design aparte, cum ar fi Soul, Forte Coup, Sorento și Sportage, care nu s-au depărtat foarte mult de conceptele care le-au precedat, iar la North American International Auto Show 2011, studioul de design Kia din SUA a prezentat ulima sa creație – conceptul KV7.

Gandit ca un “activity van” modern, conceptul KV7 reprezinta o provocare aruncata ideii ca van-urile sunt strict pentru transportul familiilor numeroase si exprima o viziune a unui vehicul cu capacitatea functionala de a transporta mai multe persoane si bagajele lor, fiind in acelasi timp si un social hub pentru grupuri de prieteni si cautatori de aventura.

Designul de la baza lui KV7 este in contast cu cutumele din segment si se bazeaza pe aceeasi filosofie a crossoverului urban Soul, pentru a crea un limbaj unic de design care aduce influentele SUV in acest segment.  

Exterior modern, inspirand incredere 
Kia Motors a inglobat emotie si pasiune in designul produselor lansate recent; inspiratia pentru conceptul KV7 a fost gasita in simplitatea formei cutiei elegante, prezenta la telefoanele mobile moderne sau la trollere. Aspectul lat este completat de stalpul A si de designul parbrizului, mai putin vertial decat cel al minivan-urilor traditionale; aspectul exterior neted si rotile de 20 de inchi impun un look modern, inspirand increderea si puterea unui SUV. 

Cea mai neobisnuita dotare a conceptului KV7 este portiera tip “aripa de pescarus” a pasagerilor care creeaza un spatiu urias de acces catre interior atunci cand e deschisa impreuna cu usa pasagerului fata.

Interior deschis, relaxant
In procesul regandirii a ceea ce exteriorul unui van si imaginea acestuia ar putea fi, echipa de design Kia din California a imaginat un interior care sa raspunda necesitatilor unei nise absolut noi de consumatori – denumita “Ringleaders”. Mai degraba decat de a folosi un van pentru transportul copiilor si persoanelor conexe, 

La actionarea butonului de pornire, plansa de bord se misca aproximativ 15 cm catre sofer, facilitand accesul la  comenzi si la displayul multifunctional care integreaza infotainmentul, clima si sistemul de navigatie intr-o singura interfata intuitiva, controlata de un mouse trackball, montat in bord.  Pasagerii din spate au interfata lor separata, sub forma unui display touch-screen. KV7 este Wi-Fi, ambele display-uri avand conectivitate internet.  

Elementul final care separa conceptul KV7 de restul minivanurilor este noul motor de 2.0 litri turbo GDI, capabil sa dezvolte 285 CP, cuplat la o cutie automata in 6 trepte. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top