Kia e-Soul își face debutul european la Salonul Auto de la Geneva

Kia e-Soul își face debutul european la Salonul Auto de la Geneva

Noul e-Soul se alătură gamei Kia de automobile hybrid, plug-in hybrid și electrice cu două variante de sisteme de propulsie.

Cu o lungime de 4.195 mm, noul e-Soul este cu 55 mm mai lung decât predecesorul său – având un ampatament de 2.600 mm (+30 mm) și o capotă frontală cu 15 mm mai lungă. Aspectul a fost îmbunătățit cu lămpi cu lumini full-LED, integrate în partea superioară, care se întind pe lățimea de 1.800 mm a automobilului.

Kia e-Soul își face debutul european la Salonul Auto de la Geneva

Priza de încărcare este adăpostită în spatele unui panou mic situat în partea frontală a automobilului. Lămpile de ceață înguste de tip LED situate sub blocurile optice le înlocuiesc pe cele de formă rotundă regăsite pe modelul Soul EV anterior.

Aspectul interiorului  e-Soul poate fi personalizat cu o gamă într-un singur ton sau în două tonuri de culori, la alegere fiind disponibilă tapițeria din piele naturală sau material textil, în funcție de piață sau de specificațiile versiunii de echipare a automobilului.

Interiorul dispune de sistemul opțional de lumini ambientale Sound Mood Lighting, ce emite o lumină discretă din fețele ușilor. Sistemul Sound Mood Lighting emite o lumină care pulsează pe ritmul muzicii sistemului audio, fiind disponibile opt culori și șase teme de luminare a cabinei.

Automobilul este disponibil cu un încărcător wireless situat la baza consolei centrale, scaune încălzite și ventilate și un sistem audio premium Harman Kardon. Sistemul Head-Up Display proiectează discret informații relevante pe ecranul situat deasupra volanului – cum ar fi informațiile sistemul de navigație și viteza automobilului.

Kia e-Soul își face debutul european la Salonul Auto de la Geneva

Noul model este și primul automobil Kia în Europa care oferă sistemul UVO CONNECT. Sistemul utilizează propriul său card SIM pentru a colecta și actualiza în timp real informații în timpul călătoriei, cum ar fi informațiile în timp real din trafic, previziuni ale stării vremii, puncte de interes și detalii despre potențialele locuri de parcare – incluzând preț, locații și disponibilitate.

Sistemul avansat de asistență a șoferului (ADAS – Advanced Driver Assistance System) este disponibil pentru e-Soul. Tehnologiile disponibile includ sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale (Forward Collision-avoidance Assist – FCA), sistemul de avertizare pericol coliziune în punctul mort (Blind-spot Collision Warning – BCW), Smart Cruise Control (SCC) cu sistemul Stop & Go și sistemul de asistare a păstrării benzii de rulare (Lane Keeping Assist – LKA), precum și sistemul de monitorizare și avertizare atenție șofer (Driver Attention Warning – DAW) și sistemul de asistență a faza lungă (High Beam Assist – HBA).

Sistemul de asistență la păstrarea benzii de rulare ”Lane Following Assist”, o tehnologie autonomă de nivel 2, urmărește vehiculele aflate în față și identifică marcajele rutiere pentru a corecta traiectoria și a ține vehiculul pe banda de rulare. Sistemul controlează accelerația, frâna și volanul în funcție de automobilele din față, utilizând senzori radar externi pentru a menține o distanță de siguranță față acestea. Sistemul Lane Following Assist operează la viteze cuprinse între 0 și 130 km/h.

Noul Kia e-Soul va fi vândut în Europa exclusiv ca automobil electric, dispunând de două sisteme de propulsie 100% electric: cu pachet de baterii de 64 kWh și cu baterii standard de 39.2 kWh.

Cu pachetul de baterii de 64 kWh și motorul electric de 150 kW (204 CP) e-Soul poate să parcurgă până la 452 kilometri cu o singură încărcare conform ciclului combinat WLTP. Consumul de energie pentru pachetul de baterii de 64 kW este de 157 Wh/km, conform ciclului combinat WLTP.

Având un cuplu maxim de 395 Nm și 84% mai multă putere decât automobilul pe care îl înlocuiește, modelul e-Soul cu pachetul de baterii de 64 kWh pentru distanțe lungi va accelera de la 0 la 100 km/h în doar 7.6 secunde.

Pachetul de baterii standard de 39.2 kWh oferă motorului electric o putere eficientă de 100 kW (136 CP). Cu un cuplu maxim de 395 Nm și 23% mai multă putere față de modelul anterior Soul EV noul model poate să parcurgă până la 277 kilometri cu o singură încărcare.

Kia e-Soul își face debutul european la Salonul Auto de la Geneva

Un încărcător rapid DC este oferit în dotarea standard a ambelor modele, permițând opriri scurte pentru încărcare. Ambele pachete de baterii pot fi reîncărcate de la 20% la 80% în 42 de minute la o stație de încărcare rapidă DC de 100 kW.

Noul e-Soul este produs la fabrica Kia din Gwangju, Coreea de Sud. Va fi comercializat începând cu sfârșitul primului trimestru al anului 2019

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top