Kia EV6 a primit 7.300 de rezervări pe piața din Europa

Noul model electric Kia EV6 se bucură de succes chiar înainte de debutul comercial. Pe piața din Europa, noul model electric a primit 7.300 de rezervări din partea potențialilor clienți.

Cel mai nou model electric din portofoliul mărcii coreene, Kia EV6, a stârnit un interes uriaș din partea potențialilor clienți. Kia spune că a primit peste 33.000 de potențiale cereri, iar dintre acestea 7.300 sunt rezervări ferme.

Succes comercial pentru Kia EV6

Pentru Kia, cifrele semnifică 300% din planul de vânzări pentru modelul EV6 pe piața din Europa. Clienții pot acum comandat modelul și la dealerul local, inițial rezervările făcându-se excusiv online. Producția noului model electric va începe la jumătatea anului 2021.

Kia EV6 folosește platforma E-GMP, comună cu noul lansat model Hyundai Ioniq 5. Astfel, noul model Kia folosește arhitectura la 800 V și va putea fi încărcată la stații rapide de până la 220 kW. Platforma E-GMP permite folosirea unei baterii de 77.4 kWh sau de 58 kWh . Partea din față este dominată de o capotă plonjată și faruri LED ce încadrează noua siglă Kia. În spate avem o singură bandă LED ce se întinde pe lungimea hayon-ului.

Versiunea de top folosește două motoare electrice ce vor oferi un total de 585 CP. Această versiunea va putea accelera de la 0 la 100 km/oră în 3.5 secunde.

Via Kia

Adaugati comentariu