Kia EV6 a primit 7.300 de rezervări pe piața din Europa

Kia EV6 autoexpert.ro

Noul model electric Kia EV6 se bucură de succes chiar înainte de debutul comercial. Pe piața din Europa, noul model electric a primit 7.300 de rezervări din partea potențialilor clienți.

Cel mai nou model electric din portofoliul mărcii coreene, Kia EV6, a stârnit un interes uriaș din partea potențialilor clienți. Kia spune că a primit peste 33.000 de potențiale cereri, iar dintre acestea 7.300 sunt rezervări ferme.

Succes comercial pentru Kia EV6

Pentru Kia, cifrele semnifică 300% din planul de vânzări pentru modelul EV6 pe piața din Europa. Clienții pot acum comandat modelul și la dealerul local, inițial rezervările făcându-se excusiv online. Producția noului model electric va începe la jumătatea anului 2021.

Kia EV6 folosește platforma E-GMP, comună cu noul lansat model Hyundai Ioniq 5. Astfel, noul model Kia folosește arhitectura la 800 V și va putea fi încărcată la stații rapide de până la 220 kW. Platforma E-GMP permite folosirea unei baterii de 77.4 kWh sau de 58 kWh . Partea din față este dominată de o capotă plonjată și faruri LED ce încadrează noua siglă Kia. În spate avem o singură bandă LED ce se întinde pe lungimea hayon-ului.

Versiunea de top folosește două motoare electrice ce vor oferi un total de 585 CP. Această versiunea va putea accelera de la 0 la 100 km/oră în 3.5 secunde.

Via Kia

Adaugati comentariu