Kia EV6 obține maximum de stele de la Euro NCAP

Kia EV6 obține maximum de stele de la Euro NCAP autoexpert.ro

Organizația Euro NCAP a testat crossoverul electric EV6 și i-a acordat 5 stele. Ocupanții adulți au fost protejați în proporție de 90%, iar copiii, de 86%.

Protagonista testelor de siguranță a fost versiunea Long Range cu două motoare, în echipare standard. La impactul frontal cu un autoturism decalat pe partea șoferului (vezi video mai jos), habitaclul a rămas stabil. Șoferul a fost bine protejat în aproape toate zonele. Totuși, pieptul și zona inferioară a piciorului stâng au fost protejate ”marginal”. Raportul arată că aceeași protecție este disponibilă indiferent de statura șoferului. În cazul pasagerului din dreapta, protecția a fost bună sau adecvată (în funcție de zonele corpului).

Kia EV6 obține maximum de stele de la Euro NCAP autoexpert.roCopiii, bine protejați la testele Euro NCAP

În cazul impactului frontal pe toată lățimea mașinii, EV6 a preluat șocul fără probleme, cel mai vulnerabil dovedindu-se pieptul pasagerului de pe banchetă, care a fost protejat ”adecvat”.

Impactul lateral a fost trecut cu brio de EV6, crossoverul coreean primind punctaj maxim. În sfârșit, la impactul din spate, călătorii de pe scaune au fost perfect protejați, în timp ce cei de pe banchetă au primit o protecție marginală în zona gâtului.

În cazul copiilor, impactul frontal a dovedit o protecție perfectă. În cazul celui lateral, copiii care folosesc doar înălțător (nu scaun dedicat) au foat protejați marginal în zona capului.

Dacă ocupanții beneficiază de protecție excelentă, pietonii nu sunt ”întâmpinați cu prietenie” de EV6. Punctajul obținut, în cazul acestora, a fost 20,8 din maximum de 36 de puncte. Deci nu traversa prin loc nepermis când vezi o Kia EV6 venind spre tine!

Kia EV6 obține maximum de stele de la Euro NCAP autoexpert.roExcepțională este pleiada de sisteme de asistență, chiar din dotarea standard. La toate capitolele, EV6 primit calificativul ”Bine” din partea Euro NCAP, la unele dintre ele chiar cu procentaj maxim. Este un caz atipic pentru versiunile standard ale modelelor. Per total, platforma E-GMP și-a dovedit atuurile, atât ca rigiditate, cât și ca înzestrare cu sisteme de asistență.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top