Kia lansează modele cu propulsie mild hybrid diesel și sistem de 48 de volți anul acesta

Kia mild hybrid diesel

Kia va avea în gamă mașini cu propulsive mild hybrid diesel și sistem de 48 de volți, începând cu cea de-a doua jumătate a anului acesta. Sistemul poartă denumirea EcoDynamics+ și se va regăsi, pentru început, la Kia Sportage.

Kia își confirmă poziția pe piața de vehicule accesibile cu emisii reduse și lansează un nou sistem de propulsie. Noua tehnologie va aduce un plus de eficiență și emisii CO2 reduse cu până la 4% conform WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure și până la 7% în ciclul NEDC – New European Driving Cycle.

Tehnologia mild-hybrid integrează o baterie litiu-ion de 0.46 kW și 48 de volți, amplasată sub podeaua portbagajului, și un generator de pornire MHSG. Sistemul calculează cel mai eficient mod de utilizare a energiei disponibile și poate alterna modurile de rulare folosind motorul sau generatorul, oferind astfel un plus de putere de până la 10 kW în modul “motor”. În modul “generator”, sistemul stochează energia cinetică produsă de motorul termic în timpul decelerării și frânării și o redirecționează pentru încărcarea bateriei.

Puterea bateriei poate fi utilizată și pentru o nouă funcție a sistemului Moving Start & Stop. Atunci când bateria este încărcată suficient, motorul se oprește automat la decelerare și frânare, în timpul deplasării. Generatorul MHSG repornește apoi motorul, atunci când șoferul apasă pedala de accelerație.

Noua tehnologie va putea fi integrată în modelele deja existente în gamă fără ca această să le afecteze caracterul practic.Sistemul EcoDynamics+ poate fi cuplat atât cu transmia manuală, cât și cu cea automată și va fi disponibil la vehicule cu tracțiune față și la cele cu tracțiune integrală. Noul tip de propulsie va fi adaptat și motoarelor pe benzină.

Kia are în plan lansarea a nu mai puțin de 16 modele cu sisteme de rulare noi, cu emisii reduse sau cu emisii zero, până în 2025. Pe listă se află cinci hibride noi, cinci modele cu sisteme plug-in hybrid, cinci cu baterii electrice și un nou model cu celule electrice, acesta din urmă fiind programat pentru 2020.

Kia Sportage va fi prima mașină care primește sistemul mild hybrid diesel cu 48 de volți, anul acesta. Anul viitor, tehnologia se va regăsi la cea de-a treia generație Sportage.

Adaugati comentariu