Kia Picanto face cunoștință cu un facelift discret la Geneva

kia picanto | AutoExpert.ro

Kia Picanto, modelul de clasă mică al producătorului coreean, a primit o mică dar cuprinzătoare reîmprospătare cu ocazia Salonului de la Geneva. Ideea de bază? Urcarea percepției asupra calității cu un nivel mai sus.

La exterior, Kia a redesenat cele două spoilere față/spate, precum și grila radiatorului despre care coreenilor le place să spună că seamănă cu botul unui tigru. Există un nou model de jante din aliaj de 14 inci, iar noul pachet Sport opțional poate aduce chiar jante cu diametrul de 15 inci, plus alte modificări de ordin estetic care transformă Picanto într-una dintre cele mai atrăgătoare mașini din clasa sa.

Interiorul a primit inserții cromate în jurul instrumentelor și al gurilor de ventilație, alături de combinații noi de tapițerie. Planșa de bord a fost modificată în jurul sistemului multimedia care, pentru prima dată la Picanto, poate fi echipat și cu un ecran tactil de 7 inci (Kia AVN – audio-video navigation). Alte dotări noi sunt pilotul automat sau limitatorul de viteză care îmbunătățesc confortul la drum întins.

Dacă aspectul exterior lui Picanto nu se schimbă foarte tare, asta se întâmplă pentru că mașina încă arată bine, competitiv. Interiorul, în schimb, primește o droaie de noi opțiuni în încercarea de a face mașina mai atractivă publicului tânăr, adică cei care cumpără de regulă astfel de modele.

kia picanto | AutoExpert.ro

Kia pune la dispoziție trei pachete de culori pentru interior cu nume elocvente precum Red-Pack, Yellow-Pack sau Brown-Pack. Primul este varianta sportivă, al doilea varianta funky în timp ce ultimul este mai sobru, deci va fi alegerea celor care vor să pară mai serioși. Toate cele trei pachete cuprind și tapițerie din piele artificială.

kia picanto | AutoExpert.ro

În plan tehnic, faceliftul aduce frâne mai bune care reduc distanța de oprire a mașinii de la 100 km/h cu 2 metri, însă sunt o dotare opțională. Motorul pe benzină aspirat de un litru a fost și el gâdilat până când a ajuns să îndeplinească standardele normei de poluare Euro 6.

Noul Picanto va fi disponibil până la finalul primului trimestru al anului, însă unele dotări (cum ar fi Kia AVN) nu vor putea fi comandat decât începând cu al treilea trimestru.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top