Kia Picanto X-Line: Gardă la sol mărită și look de crossover

Kia extinde gama Picanto cu versiunea X-Line. Aceasta imită aspectul unui crossover și beneficiază de o gardă la sol mărită cu 15 mm, comparativ cu modelul clasic.

La nivel estetic, Kia Picanto X-Line se remarcă prin ornamentele din plastic cu rol de protecție grefate la nivelul aripilor, a pragurilor și a barelor de protecție față și spate, care includ de asemenea scuturi cu aspect metalic. Grila frontală și suporturile farurilor de ceață integrează inserții de culoarea lămâii, o pată de culoare binevenită.

Din punct de vedere tehnic, noua Kia Picanto se va înrudi cu Rio, preluând de la acesta noul motor turbo pe benzină cu trei cilindri și 100 CP. La baza gamei va sta un motor cu trei cilindri, de 1 litru și 67 CP/96 Nm (consum mediu 3,9 l/100 km), acompaniat de o unitate cu patru cilindri, de 1,25 litri și 84 CP/122 Nm. Ambele sunt aspirate natural. Marea noutate este motorul turbo de 1 litru, cu trei cilindri, preluat de la Rio. Acesta dezvoltă 100 CP și 172 Nm.

Interiorul împarte nu doar designul, ci și soluțiile ergonomice, cu cele afișate de fratele mai mare Rio. În centrul atenției stau noul sistem multimedia cu touchscreen de 7 inch, independent de consola centrală, precum și noi elemente de confort: aer condiționat automat, volan multifuncțional sau scaune încălzite.

Adaugati comentariu