Kia Sorento facelift: Update tehnic și stilistic la Frankfurt

Sorento este cel mai mare SUV din gama Kia. Pentru 2018, modelul cu șapte locuri primește un update tehnic și stilistic. Noul Sorento va fi prezentat la Frankfurt și va ajunge în showroom-uri în ultimul trimestru din 2017.

Revizuirea modelului la Kia Sorento include modificări de ordin tehnic precum și de finisare și de siguranță. O nouă apariție în gamă este varianta de echipare GT Line, la care se adaugă o nouă cutie automată cu opt trepte pentru turbodieselul de 2,2 litri.

Noutățile stilistice includ bare de protecție redesenate în față și în spate, precum și faruri și stopuri noi, bazate pe tehnologia LED. În plus, grila este acum finisată într-o nuanță mai închisă. Noul aspect este completat de două culori exterioare noi – Rich Espresso și Gravity Blue – și de roți din aliaj ușor de 17, 18 și 19 inci.

Noul Kia Sorento va primi și un nou volan, noi instrumente de bord și un nou bloc de climatizare cu un display LCD. Noul scaun al șoferului oferă suport lombar ajustabil.

O nouă transmisie automată cu opt trepte poate fi opțional combinată cu turbodieselul de 2,2 litri, aceasta înlocuind cutia automată cu șase trepte instalată anterior. Noua cutie ar trebui să schimbe mai repede treptele și să reducă în plus consumul de combustibil. Cutia automată vine alături de programele de conducere Eco, Comfort, Sport și Smart, care influențează de asemenea și gradul de demultiplicare al servodirecției.

La sistemele de asistență disponibile, Kia adaugă funcția de avertisment privind oboseala, un asistent de unghi mort și un asistent de fază lungă. Farurile opționale LED sunt adaptive.

Sistemul de infotainment actualizat oferă acum un ecran tactil de 8 inch, poate integra dispozitivele inteligente Apple și Android și navighează cu date disponibile în timp real. Dispozitivele mobile pot fi încărcate prin inducție într-o zonă dedicată de la baza consolei centrală. Opțional este oferit un sistem audio profesional Harman / Kardon.

2018-kia-sorento-4

Adaugati comentariu