Kia Stonic este noul SUV de clasă mică al casei coreene

Kia Stonic este numele noului SUV de clasă mică al casei coreene. Acesta își va face intrarea în segmentul dominat de Renault Captur și Nissan Juke, toamna acesta.

Stonic va adopta un design cu tentă dinamică, inspirat de la conceptul Kia Niro prezentat în 2013. Noul SUV de segment B nu trebuie confundat cu crossoverul hibrid Kia Niro, care afișează un design distinct.

Dimensiunile exterioare se vor înscrie la limita superioară a clasei mici, lungimea anticipată de aproximativ 4,25 metri fiind apropiată de cea a unui Nissan Qashqai din prima generație.

Conform noii strategii Kia, viitorul SUV de clasă mică va înlocui și monovolumul Venga, segmentul MPV-urilor fiind unul din ce în ce mai nepopular. Cel mai probabil, apariția lui Stonic va duce la eliminarea lui Soul din gama Kia.

Gama de motorizări va fi compusă din noile unități turbo T-GDI cu trei cilindri de 1 litru și 100 CP sau 120 CP, respectiv de 1,4 litri cu patru cilindri și 140 CP, la care se va adăuga economicul diesel de 1,4 litri și 90 CP. Nu este exclus ca Hyundai să ofere și o variantă hibridă, cu sistemul de propulsie de la Kia Niro. Tracțiunea va fi exclusiv față, un sistem 4×4 nefiind oferit nici opțional.

Stonic va fi prezentat în septembrie, la Frankfurt, în timp ce debutul comercial va avea loc la începutul lui 2018. Hyundai va lansa, tot anul acesta, un model paralel, cu dimensiuni și motorizări similare.

kia-stonic-2

Adaugati comentariu