Kia Stonic facelift: modelul coreean primește sistem mild-hybrid

Kia a prezentat oficial versiunea cu facelift a modelului Stonic. Noul model primește motorizări mild-hybrid și o serie de upgrade-uri optice.

Kia a publicat primele imagini cu modelul Stonic facelift. La doar trei ani de la lansare, constructorul coreea a operat un facelift, dar și un upgrade tehnic.

Astfel, modelul Stonic primește motorizări mild-hybrid. Motoarele Smartstream T-GDI de 1.0 litru au acum sistem mild-hybrid pe 48V și oferă 100 sau 120 CP. În ofertă va fi păstrat și motorul T-GDI de 1.0 litru de 100 CP, dar și motorul aspirat de 1.2 litri și 84 CP.

Transmisia este asigurată de o cutie manaulă cu șase trepte.

La nivel optic, Kia Stonic facelift are modificări minore. Cel mai ușor sunt de identificat noile faruri LED. De asemenea, Kia a adăugat două culori noi: Storm Grey și Azure Blue.

La interior a fost adăugat un sistem de infotainment cu ecran tactil de 8 inch ce suportă Android și Apple CarPlay. Stonic facelift are și o listă completă de sisteme de asistență: Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Lane Keeping Assist System (LKAS), Driver Attention Warning (DAW), Blind-Spot Collision Warning (BCW), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Smart Cruise Control (SCC) sau Lane Following Assist (LFA).

Noul Kia Stonic va fi disponibil în Europa în ultima parte a anului.

Test drive Kia Stonic 1.0 T-GDI

Via Kia, FloteAuto

 

Adaugati comentariu