Kia Telluride are șanse mari să ajungă și în Europa

premiile World car of the Year 2020

Kia își mărește familia de SUV-uri. Conceptul Telluride, prezentat în 2016, la Salonul Auto de la Detroit, anticipează viitorul model de serie. Kia Telluride va ajunge pe șosele în 2019 și are șanse mari să arate ce poate și în Europa.

Kia Telluride a fost surprinsă recent în teste. Stratul gros de camuflaj lasă însă, să se vadă proporțiile robuste și liniile drepte, grila masivă și farurile care o flanchează. Partea posterioară este robustă, pătrățoasă și prezintă stopuri LED verticale și o evacuare dublă integrată în bară.

Kia Telluride 3

Poziționată deasupra lui Sorento, Telluride va veni cu trei rânduri de scaune pentru până la 8 pasageri. Va fi disponibilă și o configurație cu șapte locuri, care va oferi mai mult confort celor care vor lua loc pe rândul al trielea de scaune. Se vor regăsi la bord toate elementele care sporesc caracterul practic al unei mașini: spații de depozitare, suporturi de pahare și porturi USB.

Versiunea de serie va prelua și acoperișul panoramic al conceptului prezentat în 2016, dar și instrumentarul de bord cu ecrane în genul celor cunoscute de la Mercedes, unite sub o suprafață de sticlă. Sistemul UVO va oferi conexiune Apple CarPlay și Android Auto, WiFi, navigație, pornire de la distanță și lumină ambientală. Frânarea automată de urgență, avertizare la coliziune frontală, o cameră de 360 de grade, asistență la menținerea benzii de circulație, sistem de detectare a pietonilor și monitorizarea unghiului mort vor fi funcții disponibile în gama Telluride.

Kia Telluride

Conceptul prezentat la Detroit venea cu un sistem de propulsie hibrid cu 400 de cai putere, furnizați de un motor V6 de 3.5 litri (270 CP) și de un motor electric (130 CP). Această versiune nu va fi disponibilă de la început. Informațiile referitoare la platforma lui Telluride nu au fost confirmate încă. La baza SUV-ului ar putea sta platforma lui Sorento sau cea a limuzinei K900.

America de Nord va fi piața principală pentru SUV-ul de clasă mare produs de sud-coreeni. Șeful Kia Europa, Gregory Guillaume, nu exclude însă ideea comercializării modelului și pe bătrânul continent.

Telluride va fi prezentată anul acesta în versiune de serie, iar vânzările vor debuta la începutul anului viitor.

Adaugati comentariu