Kia XCeed și Kia Ceed Sportswagon, acum și în versiune Plug-in Hybrid

Kia XCeed Plug-in Hybrid si Kia Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid (6)

Kia XCeed și Kia Ceed Sportswagen vor putea fi comandate și în versiune plug-in hybrid, începând cu anul viitor. Este încă un pas făcut de constructorul sud-coreean în direcția electrificării.

Noul sistem de propulsie din cele două game integrează un un motor electric și un motor pe benzină GDi de 1,6 litri, pentru un total de 141 de cai putere și 265 Nm. Noul Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid accelerează de la 0 la 100 km/h în 10,8 secunde, iar Kia XCeed Plug-in Hybrid are nevoie de 11 secunde.

Kia XCeed Plug-in Hybrid si Kia Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid (14)

Mașinile sunt echipate cu transmisia 6DCT cu dublu ambreiaj și șase rapoarte, în contul căreia Kia trece un comportament dinamic și pierderi minime de energie. Cele două modele beneficiază standard și de un sistem de regenerare a forței de frânare, care permite colectarea energiei cinetice și reîncăcarea pachetului de baterii în timpul rulării în pantă sau la frânare.

Noua Kia XCeed – Informații și fotografii oficiale

Un pachet de baterii cu o capacitate de 8,9 kWh, le asigură celor două modele o autonomie electrică de aproximativ 60 de kilometri.

Kia XCeed Plug-in Hybrid si Kia Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid (8)

Cele două versiuni plug-in hybrid vor fi construite la uzina Kia din Zilina, Slovacia. Sunt primele modele cu astfel de propulsie construite de Kia pe teritoriul Europei.

Conform noilor reglementări europene privind mașinile electrice sau hibride, și Kia XCeed și Ceed Sportwagon Plug-in Hybrid sunt echipate cu un sistem de avertizare sonoră, la viteze reduse, activ și la deplasarea în marșarier. Sistemul Virtual Engine Sound generează semnale acustice de până la 59 dBA pentru a-i anunța pe pietoni de prezența lor.

Kia XCeed Plug-in Hybrid si Kia Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid (1)

Ambele vin cu grila tiger-nose nouă, închisă. O plăcuță cu inscripția “eco plug-in” și portul de încărcare amplasat în aripa stângă din față anunță că avem de-a face cu modele “verzi”. Cele două vin standard cu jante din aliaj de 16 inci, iar opțional, se pot comanda jante mai mari de 17 inci pentru Ceed Sportswagon și de 18 inci pentru XCeed.

Noile versiuni vin cu detalii noi și la interior. Astfel, în cabina lor apare un indicator al gradului de încărcare a bateriei, amplasat deasupra planșei de bord. Cele două vin cu sistemul multimedia cu ecran tactil de 8 inci. Se poate comanda contra cost sistemul cu navigație și Kia UVO Connect cu ecran de 10,25 inci. Acesta beneficiază de funcții noi care ajută la localizarea punctelor de încărcare disponibile din zonă sau pe traseul către destinație. Ecranul redă și informații referitoare la nivelul de încărcare al bateriei sau la consumul de energie.

Kia XCeed Plug-in Hybrid si Kia Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid (11)

Viitorul posesor de Kia XCeed sau Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid poate alege opțional și instrumentarul de bord digital Supervision de 12,3 inci.

Un nou buton, amplasat pe planșa de bord, reglează sistemul de încălzire, ventilare și aer condiționat doar pentru șofer. Sistemul Driver Only a fost conceput pentru a reduce consumul de energie, păstrând însă în cabină temperatura aleasă de cel aflat la volan.

Kia XCeed Plug-in Hybrid si Kia Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid (16)

Ceed Sportswagon rămâne cea mai practică versiune a gamei Ceed și în versiune Plug-in Hybrid, cu un spațiu rezervat bagajelor de 437 de litri (1.506 litri cu bancheta rabatată). Kia XCeed Plug-in Hybrid are un portabgaj de 291 litri (1.243 cu bancheta rabatată).

Garanția de 7 ani sau 150.000 de kilometri este oferită și pentru modelele plug-in hybrid și acoperă și pachetul de baterii.

Adaugati comentariu