Kirkhhoff Automotive a inaugurat o nouă fabrică la Craiova

Kirchhoff Automotive inaugurează prima fabrică din România, pe platfoma industrială din Craiova. Începând din luna mai, Kirchoff Automotive va produce cea mai mare parte din componentele pentru noul Ford B MAX în locaţia Ford din România.

KIRCHHOFF Automotive este unul dintre cei mai mari producători mondiali de sisteme şi  caroserii auto.  Afacerea de familie, începută în 1785, acum patru generaţii face parte din KIRCHHOFF Group. Cele patru unităţi de business ale KIRCHOFF – Gruppe, Automotive, FAUN Environmental Technology, REHA Group Automotive şi WITTE Tools au realizat în 2011 o cifră de afaceri de 1.35 miliarde de euro.

În prezent compania are 7.800 de angajaţi în 12 ţări din întreaga lume. Cu sediul administrativ în Germania şi producţia împărţită în 29 de fabrici, KIRCHHOFF a creat o reţea internaţională, bazată pe competenţele tehnologice, pentru a veni veni în ajutorul clienţilor.

Fabrica de la Craiova, situată lângă unitatea de producţie Ford, a fost construită în doar 11 luni de o echipă de angajaţi KIRCHHOFF Automotive din Germania, Polonia, Ungaria şi Irlanda. Noua unitate se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 12.000 metri pătraţi şi are aproximativ 200 de angajaţi, ce lucrează în 3 ture cu echipamente tehnologice de ultimă generaţie pentru Ford B-Max.

Componentele din fier masiv provin de la fabrica KIRCHHOFF Automotive din Ungaria şi sunt finisate în Craiova prin sudură în punct fix. Apoi sunt asamblate în vehicule auto produse în fabrica Ford din apropiere. Furnizorul din sudul ţării (regiunea Olteniei) investeşte 12 milioane de euro în întregul proiect.

Noul Ford B-Max este echipat cu o structură ultramodernă cu standarde ridicate de producţie. Printre elementele principale ale noului B-MAX se află structura de bază ultramodernă cu sistemul inovator de control al uşilor, Ford Easy Access. Prin aceasta, funcţia de stabilizare este preluată de sistemul de interacţiune a ambelor uşi laterale, permiţând accesul confortabil şi o utilizare foarte facilă. Printre altele, KIRCHHOFF Automotive produce şinele de oţel pe care rulează inovatorul sistem de control al uşilor.

În cadrul ceremoniei de deschidere, Arndt Kirchhoff, Preşedintele KIRCHHOFF Automotive a susţinut cu entuziasm importanţa deschiderii unei noi fabrici în România. Compania Ford Motor este una dintre cele mai mari şi mai inovatoare dintre clienţi, ceea ce a dus la suplimentarea numărului de fabrici KIRCHHOFF Automotive în întreaga lume, atât în Europa, cât şi în America de Nord.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top