Koenigsegg Jesko intră în producția de serie

Koenigsegg anunță intrarea în producția de serie a supercarului Jesko, modelul ce înlocuiește Agera RS.

Producătorul suedez de supercaruri Koenigsegg a publicat un prim set de imagini cu un exemplar de pre-serie Jesko. Modelul a fost prezentat ca prototip în urmă cu doi ani la Salonul Auto de la Geneva.

Koenigsegg Jesko intră în producția de serie

Koenigsegg va construi doar 125 exemplare pentru modelul supercar Jesko, toate fiind deja vândute. Exemplerul de pre-serie prezentat este vopsit în nuanța portocaliu Tang Pearl, un tribut adus primului exemplar Koenigsegg CCR.

Modelul Koenigsegg Jesko este propulsat de motorul V8 twin-turbo de 5.0 litri care poate dezvolta 1298 CP și 1000 Nm cu carburant obișnuit. Dacă este folosit etanol E85, puterea crește la 1625 CP și 1500 Nm.

Jesko este construit pe o platformă complet nouă, fără legătură cu modelul Agera pe care îl înlocuiește. Cea mai inovativă componentă este nouă transmisie cu nouă trepte și șapte ambreiaje multi-disc. Sistemul permite schimbarea vitezelor în doar 20 milisecunde, ceea ce o face cea mai rapidă transmisie din lume, conform oficialilor Koenigsegg.

”Sunt foarte încântați să prezentă exemplarul de pre-serie pentru modelul Jesko și să anunțăm debutul producției de serie pentru cele 125 de exemplare de client Jesko și Jesko Absolut. Ca parte a extinderii noastre, modelele vor fi asamblate în uzina noastră mărită cu 10.000 de metri pătrați”, a spus CEO-ul și fondatorul mărcii, Christian von Koenigsegg.

Primele exemplare Koenigsegg Jesko vor fi livrate în primăvara anului viitor.

Via Koenigsegg

Adaugati comentariu