Mercedes G-Class electric pentru Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger este primul proprietar de Mercedes G-Class electric din lume. Construit de compania austriacă Kreisel, off-roader-ul eco are 490 CP (360 kW) și are o autonomie de 300 de kilometri.

A fost nevoie de două luni pentru transformare, pe durata cărora vehiculul Mercedes G 350 d original a fost convertit într-un off-roader complet electric. Cutia de viteze și motorul au fost îndepărtate și înlocuite cu o serie de motoare electrice cu reductor, integrat în cutia de transfer. Abilitățile în off-road ale Clasei G nu se modifică, iar diferențialele blocabile și sistemul 4×4 original au fost păstrate.

Bateriile sunt realizate in-house de Kreisel. Una se află în compartimentul motorului, un set suplimentar de baterii a fost amplasat în spate, în locul rezervorului de motorină și alt set sub portbagaj. Per total, capacitatea este de 80 kWh, masa totală a sistemului de propulsie electric fiind de 510 kilograme.

Pentru sprintul de la 0 la 100 km/h, sunt specificate 5,6 secunde. Această valoare este la distanță mică de performanța obținută de G 63 AMG (5,4 secunde), propulsat de un uriaș V8, însetat de benzină. Viteza maximă este cotată la 183 km/, bateriile putând fi încărcate până la 80% în 25 de minute.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top