Lada xRay: Cum arată sora lui Sandero Stepway din Rusia

Lada xRay este numele sorei din Rusia a modelului autohton Dacia Sandero Stepway. Noul model va fi o alternativă de buget la crossoverele de clasă mică europene.

Cu o lungime de 4,165 mm și un ampatament de 2.592 mm, Lada xRay joacă în segmentul B, acolo unde, dincolo de ruda din România și de fratele francez Renault Captur, are de înfruntat concurenți puternici precum Opel Mokka X sau Mazda CX-3.

Lada xRay adoptă noua linie de design a mărcii din Togliatti, trasată de fostul designer Mercedes Steve Mattin, cu elemente distinctive precum partea frontală impozantă, brăzdată de muchii ce se continuă îndrăzneț până în zona mediană și se frâng apoi în zona ușilor, imitând silueta unui bumerang. Sau pe cea a literei X, așa cum susține Lada.

Linia geamurilor laterale aduce aminte de forma fratelui de la Mioveni, Sandero, idee susținută și de designul simplu, dar eficient, forma urmând funcția. Stopurile sinuoase afișează o asemănare frapantă cu cele ale actualului Ford Focus.

Din punct de vedere tehnic, Lada xRay este un Sandero Stepway în straie rusești, platforma B0 fiind identică. Pentru propulsie, Lada a ales însă două motoare aspirat pe benzină, de 1,6 litri și 106 CP, respectiv de 1,8 litri și 122 CP. Opțional va fi oferit și un sistem de tracțiune integrală.

Lada xRay are pe piața din Rusia un preț de aproximativ 10.000 euro. Renault a decis, însă, să nu ofere modelul și în Europa de Vest sau România, pentru a canibaliza vânzările Daciei Sandero Stepway, ce ocupă aceeași nișă.

lada-xray-2

Adaugati comentariu