LaFerrari Aperta – spider-ul suprem!

LaFerrari Aperta

Ferrari ne-a prezentat recent varianta spider a modelului de top LaFerrari. Totuși, spre surprinderea tuturor, acesta nu va purta numele Spider, ci se va numi LaFerrari Aperta!

Aperta? Sigur, acesta fiind numele pe care l-au primit, de-a lungul erei moderne, câteva dintre cabrioletele rasate ale mărcii italiene, printre care 599 GTO și 458 Speciale. Toate indiciile duc spre adoptarea acestui nume, deși, oficial, nu vom ști până în toamnă, la Salonul Auto de la Paris, unde italienii vor expune modelul.

LaFerrari Aperta

Conform unui cunoscut colecționar de supercaruri, Alejandro Salomon, producția va fi suplimentată la 150 de exemplare, de la cele sub 100 plănuite inițial, și care fuseseră vândute chiar înainte de prezentarea mașinii! Livrările vor primi undă verde la începutul anului viitor.

Acoperișul lui LaFerrari Aperta va fi confecționat fie din material textil, fie din fibră de carbon, în funcție de opțiunea fiecărui client. Aceeași tehnică, cunoscută de la modelul coupe, va avea grijă de dinamica mașinii. Hibridul, format din motorul V12 și propulsorul electric, dezvoltă 963 CP, catapultând modelul coupe până la 100 km/h în doar 2,7 secunde, până la 200 km/h în 6,9 secunde și până la 300 km/h în 15,0 secunde, oprindu-se din accelerare la 350 km/h.

Pentru a oferi o dinamică similară, șasiul variantei spider a fost ranforsat, prezentând aceleași valori de rigiditate torsională ca și varianta coupe. Mai mult, și aerodinamica a fost atent studiată, iar coeficientul de rezistență la înaintare s-a păstrat, chiar și în cazul rulării cu mașina decapotată.

Prețul versiunii spider nu a fost comunicat încă dar, de îndată ce-l vom afla, vi-l vom face cunoscut.

LaFerrari Aperta

Adaugati comentariu