Advertisement

Lamborghini atacă Le Mans cu SC63

Lamborghini SC63 Le Mans autoexpert.ro

SC63 se numește monopostul cu care Lamborghini va participa la Le Mans în 2024. Pe lângă emblematica competiție, hypercarul va lua startul și la celelalte etape ale Campionatului Mondial de Anduranță FIA 2024.

Ce este SC63? Monopostul cu care Lamborghini speră să cucerească titlul la clasa supremă a cursei de 24h de la Le Mans. Este dotat cu un sistem de propulsie hibrid. La baza sa, stă un motor de V8 bi-turbo, de 3,8 litri. Turbosuflantele sunt montate în afara celor două linii de cilindri. Astfel, teoretic, temperatura lor se păstrează mai scăzută și coboară centrul de greutate al mașinii.

Lamborghini SC63 Le Mans autoexpert.ro

Citește pe autoexpert.roVictorie istorică Ferrari la Le Mans 💡

Puterea sistemelor de propulsie din categoria LMDh este limitată de regulament la 680 CP. Cutia de viteze, bateria și motor-generatorul electric sunt standard pentru toate prototipurile. Dar reglajele pot fi personalizate de fiecare producător. De exemplu, pot fi alese rapoartele de transmisie și gradul de alunecare a diferențialului mecanic.

Pe partea de monococă a fost ales Ligier. Lamborghini a cerut anumite specificații pentru prinderea suspensiei, distribuția masei pe punți, rigiditate torsională și accesibilitate la subansambluri, Ligier a venit cu soluția finală.

SC63, desenat de Centro Stile Lamborghini

Designul exterior aparține departamentului de design Centro Stile al lui Lamborghini. Semnătura luminoasă are forma literei Y, ca la modelele de șosea. Combinația de elemente grafice este inspirată din cea a lui Huracán GT3 Challenger. O influență majoră asupra designului final a avut-o răcirea. 8 radiatoare trebuie să fie străbătute de fluxul de aer.

Lamborghini SC63 Le Mans autoexpert.ro

A fost anunțată și o parte din piloți. Mirko Bortolotti, Andrea Caldarelli, Daniil Kvyat și Romain Grosjean. Pe parcursul următoarelor luni, Lamborghini va anunța și alți piloți. În 2024, un singur monopost SC63 va concura în Campionatul Mondial de Anduranță FIA. Un alt monopost va lua startul în Campionatului nord-american de anduranță din seria IMSA.

via Lamborghini

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top