Lamborghini Aventador S: Update tehnic, 740 CP și direcție integrală

Lamborghini Aventador S sau Aventador facelift aduce pentru modelul de vârf al casei italiene un upgrade tehnic, noi gadgeturi și 740 CP.

Sufixul S indică modificările suferite de Aventador, descris de Lamborghini drept avansat precum o generație complet nouă.

Motorul V12 natural aspirat și-a păstrat cilindreea de 6,5 litri, dar a primit noi setări pentru sistemul de distribuție și admisie variabilă, ceea ce înseamnă că acum turația maximă urcă până la 8.500 rpm (versus 8.350 rpm). Motorul modificat dezvoltă 740 CP și 690 Nm, cu 40 CP mai mult decât înainte și doar 20 CP mai puțin decât seria specială SV.

Sistemul de evacuare este cu 20% mai ușor, masa la gol a lui Aventador S fiind de numai 1.575 kg. Raportul putere/greutate este, de asemenea, mai bun: 2,13 kg/CP. Lamborghini Aventador S accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde și atinge o viteză maximă de 350 km/h.

lamborghini-aventador-s (5)

Și șasiul a fost revizuit, acesta primind o geometrie nouă pentru suspensia adaptivă „magnetorheologică” LMS (Lamborghini Magnetorheological Suspension) și arcuri posterioare modificate. Totul pentru a integra noua funcție de direcție integrală. Roțile posterioare pot vira în acceași direcție sau în sens opus cu cele din față pentru o manevrabilitate sau o stabilitate mai bună, în premieră pentru un Lamborghini.

Modurile de condus disponibile au fost recalibrate, alături de sistemul ESP și de cel de tracțiune integrală, care reacționează mai rapid și poate trimite până la 90% din cuplu roților din spate (în modul Sport). Șoferul poate alege dintre patru moduri, Strada, Sport, Corsa și Ergo, cel din urmă, complet nou, permite setarea individuală pentru suspensie, direcție sau motor/cutie de viteze.

Lamborghini Aventador S este echipat cu frâne ceramice standard. La exterior, se remarcă un nou pachet aerodinamic, ce îmbunătățește apăsarea aerodinamică cu 130% pe puntea față – noul eleron cu trei setări de poziție oferă o eficiență aerodinamică cu 50% mai ridicată. Bara față este complet redesenată, asemenea difuzorului de aer posterior de culoare neagră, ce integrează trei țevi pentagonale de evacuare.

Interiorul aduce mai puține noutăți, care se rezumă la grefarea unui volan nou, a unor instrumente de bord complet digitale și a unui sistem multimedia de ultimă generație compatibil cu standardul Apple CarPlay. Opțional, Lamborghini oferă un sistem de telemetrie pentru cronometrarea timpilor și performanțelor pe circuit.

Livrările vor debuta în primăvara anului viitor, prețul recomandat pentru Europa fiind estimat la 281.555 euro, fără taxe.

lamborghini-aventador-s (2)

Adaugati comentariu