Lamborghini Centenario Roadster: 770 CP și 2 milioane de euro

Lamborghini celebrează un secol de la nașterea fondatorului mărcii, Don Ferruccio, cu un model exclusivist: Centenario. Acum și în versiunea Roadster, dezvăluită la Pebble Beach.

Produs într-o serie limitată (chiar mai limitată decât în cazul coupe-ului manufacturat în 40 exemplare) la numai 20 de unități, noul Lamborghini Centenario Roadster costă 2 milioane de euro (fără taxe) și a fost creat pornind de la modelul de vârf Aventador.

Dincolo de apariția unui plafon în stil targa, escamotabil parțial, noul Roadster se deosebește de Lamborghini Centenario coupe și prin nuanța exterioară exclusivă, intitulată Argento Centenario.

Fișa tehnică anunță un V12 aspirat de 6,5 litri, montat central, ce se turează cu naturalețea unui tenor înnăscut până la 8.600 rpm. Puterea și viteza maxime sunt estimate la 770 CP, respectiv 350 km/h.

Pragul psihogic de 100 km/h este atins în 2,9 secunde (2,8 secunde pentru Lamborghini Centenario Coupe), 290 m fiind necesari pentru ca Lamborghini Centenario Roadster să se oprească de la 300 km/h, revenind în siguranță la 0 km/h, grație frânelor ceramice ultra-performante.

Adaugati comentariu