Lamborghini Countach – imagini și informații oficiale cu noul supercar italian

Lamborghini a lansat oficial noul supercar Countach, readucând în atenția tuturor un nume cu o rezonanță aparte din istoria mărcii italiene.

Lamborghini a readus în gama sa numele Countach. Supercarul a renăscut într-o formă modernă ultra-exclusivă cu tehnologie hibridă. La 50 de ani de la lansarea modelului orginal, Lamborghini a prezentat oficial noul supercar Countach.

Lamborghini Countach este noul supercar italian

Pe numele său complet Lamborghini Countach LPI 800-4, noul model are la bază modelul Aventador. Proporțiile sunt însă complet diferite, iar designul a fost influențat de nota retro a modelului Countach original.

Puterea vine de la sistemul micro-hybrid cu motor V12 aspirat ce dezvoltă 803 CP. Propulsorul are o capacitate de 6.5 litri, iar puterea este trimisă către toate cele patru roți. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 2.8 secunde, iar de la 0 la 200 km/oră în 8.6 secunde. Viteza maximă este de 355 km/oră.

Noul Lamborghini Countach va fi fabricat într-o serie limitată la doar 112 exemplare. Primele unități vor fi livrate în 2022. Prețul pentru un Countach este de 2 milioane euro, fără taxe.

Modelul original Lamborghini Countach a fost prezentat sub forma unui prototip la Salonul Auto de la Geneva din 1971. Versiunea de serie era oferită publicului în 1974 și rămânea în producție până în 1980.

Via Lamborghini

Adaugati comentariu