Lamborghini Countach renaște ca model hibrid

Lamborghini Countach 2021 autoexpert.ro

Italienii vor prezenta în zilele următoare un model hibrid numit Lamborghini Countach. Iată ce știm despre el.

Lamborghini se pregătește să pășească în era electrificării. Cu ocazia prezentării faceliftului SUV-ului Urus, va veni și versiunea sa plug-in hybrid. Aceasta va fi preluată de la Porsche Cayenne E-Hybrid. Apoi, probabil în 2025, va fi lansat și primul Lamborghini electric. Vom reveni în zilele următoare cu detaliile pe care le avem despre strategia de electrificare a mărcii italiene.

Acum, însă, suntem pregătiți pentru un pic de istorie reinterpretată. Viitorul model va fi un coupe, probabil un concept-car sau chiar un model cu producție limitată. Nu va fi urmașul lui Aventador, pentru că este prea curând să se întâmple acest lucru.

Lamborghini Countach electrificat

Numele său: Lamborghini Countach. Italienii au ”scăpat” pe Instagram titulatura completă: Countach LPI 800-4. S-o disecăm. Countach este, probabil, cel mai emblematic model Lamborghibi din toate timpurile. LPI ar putea fi acronimul de la Longitudinale Posteriore Ibrido, fapt care înseamnă că avem de-a face cu un model hibrid. Că va fi un plug-in sau un full-hybrid, rămâne de văzut. Este posibil să fie un hibrid simplu, din moment ce se știa că primul plug-in Lambo va fi Urus facelift. 800 vine de la puterea sistemului de propulsie, în cai putere. Iar 4 semnifică prezența sistemului de tracțiune integrală.

➡ Test drive cu primul plug-in hybrid Ferrari 💡

Clipul de prezentare durează doar 20 de secunde și mizează pe imaginea emblematică a modelului istoric Lamborghini Countach. ”Tu ce vezi? O nouă imagine gata să fie agățată pe perete, sau renașterea unui vis?”. Asta întreabă Lamborghini, făcând referire la faptul că originalul Countach a fost prezent pe posterele din toate dormitoarele puștilor în anii ’70, ’80, ’90 și chiar din secolul nostru.

Lamborghini Countach autoexpert.ro

În final, apare noul model ”îmbrăcat” în alb. Va trebui să mai așteptăm câteva zile până îi vom vedea forma finală, pentru că probabil va fi prezentat la festivalul Monterey Car Week, care se încheie pe 15 august.

Adaugati comentariu