Lamborghini Huracan Performante: 640 CP și nou record pe Nurburgring

Lamborghini Huracan Performante este, începând de astăzi, superlativul gamei Huracan. Cea mai puternică și mai performantă declinare a modelului entry-level Lamborghini dispune de 640 CP și tocmai a înregistrat un nou record pentru mașini de serie pe celebra buclă de nord a circuitului de la Nurburgring: 6 minute și 52 secunde, cu 5 secunde mai puțin decât un Porsche 918.

O cură de slăbire ce a vizat înlocuirea mai multor componente din materiale convenționale cu piese mai ușoare din fibră de carbon laminată sau Forged Composite așa cum numește Lamborghini noul material, a avut drept rezultat o reducere deloc neglijabilă a masei la gol cu 40 kg, comparativ cu un Huracan normal. Noul Peformante cântărește 1.382 kg. Eleronul, capota motorului, spoilere față/spate, bara de protecție posterioară și difuzorul de aer posterior integrat, toate apelează la noul material Forged Composite.

Un alt element distinctiv al noului Lamborghini Huracan Performante este pachetul aerodinamic dedicat, ce include inclusiv elemente active: aripioare și flapsuri cu poziție variabilă, montate în partea frontală. Pachetul este intitulat Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA) și, împreună cu eleronul fix, garantează o forță de apăsare cu 750% mai ridicată pe puntea spate. Nuanța Arancio Anthaeus este, de asemenea, creată exclusiv pentru noul Huracan Performante.

Motorul V10 aspirat natural păstrează cilindreea de 5,2 litri, însă puterea maximă și cuplul au crescut până la 640 CP, respectiv 600 Nm (plus 30 CP și 40 Nm). Acesta este cel mai puternic V10 instalat vreodată pe un model încununat cu sigla Lamborghini, performanțele fiind pe măsură: accelerație 0-100 km/h în doar 2,9 secunde și viteză maximă de 325 km/h. Huracan Performante ajunge la 200 km/h în 8,9 secunde și frânează de la 100 km/h în doar 31 m, grație discurilor ceramice standard.

Sistemul de evacuare a fost modificat, acesta contribuind la plusul de putere atins de Performante. Motorul a primit în plus noi valve din titaniu și un traseu de admisie regândit. Și suspensia a fost complet recalibrată. Aceasta este cu 10% mai rigidă decât cea a unui Huracan obișnuit, rigiditatea torsională fiind și ea amplificată cu 50 de procente. Tracțiunea integrală, direcția electromecanică și transmisia cu dublu ambreiaj și șapte trepte au fost revizuite pentru performanțe maxime, putând fi setate în trei moduri diferite de conducere: Strada, Sport și Corsa.

lamborghini-huracan-performante (11)

Adaugati comentariu