Lamborghini pregătește un bolid electric. Așa arată conceptul!

Lamborghini_Terzo_Millennio_side

Lamborghini a dezvăluit Terzo Millennio, un concept sportiv și complet electric, primul semn că producătorul de hypercar-uri se pregătește să renunțe la propulsorul V12 pe viitor, dar nu și la coloana sonoră asigurată de acesta.

Lamborghini Terzo Millenio (Mileniul Trei) a fost prezentat la Institutul Tehnologiei Cambridge din Massachusettes, dar și acasă la producătorul italian, în Sant’Agata Bolognese. Mașina este primul rezultat al parteneriatului cu Instutitul american, valabil pe trei ani.

Lamborghini_Terzo_Millennio__5_

Conceptul are aceeași alură scandalos de amenințătoare, cu care brand-ul italian și-a obișnuit fanii. “Trebuie să fie o mașină extremă, trebuie să fie wow. Altfel, am dat greș”, spune șeful echipei de design, Mitja Borkert, abia sosit din echipa Porsche.

Mașina Mileniului Trei reprezintă primul pas făcut de Lamborghini către un viitor bolid electric, desi CEO-ul companiei, Stefano Domenicali, a spus în martie, la Geneva, că Lamborghini nu se grăbește în această direcție și că, în portofoliul constructorului Italian, nu va exista o mașină electrică mai devreme de 2025.

Lamborghini_Terzo_Millennio__10_

Cu supercapacitoare în loc de baterii, cu o structură din aluminiu ultra-ușor cu auto-încălzire, cu fibră de carbon care stochează energie și cu un sistem de auto-reparație bazat pe senzori, Terzo Millennio este o expoziție de tehnologie pe roți. Nu există informații referitoare la puterea bolidului, dar cu siguranță, și aceasta se va încadra la categoria “extrem”.

Adaugati comentariu