Lamborghini Urus: Cum arată primul SUV supersport italian

Lamborghini Urus, primul SUV din istoria mărcii de la LM002 încoace, se apropie de lansarea programată pentru finele acestui an. Primele imagini cu versiunea de serie.

Noul SUV a fost surprins pentru prima dată cu camuflaj minim, de colegii de la Quattroruote. Lamborghini Urus se află în plin program de testare și calibrare finală, pe circuitul de la Nurburgring.

Modelul destinat producției de serie respectă în totalitate direcția stilistică trasată de conceptul cu același nume, prezentat în 2013. Nu doar proporțiile și profilul extrem de dinamic al caroseriei sunt identice, ci și detalii precum blocurile optice față și spate, prizele de aerisire frontale imense sau aripile spate puternic evazate.

La debut, Lamborghini Urus va fi oferit alături de motorizarea V8 bi-turbo de 4 litri, preluată din banca de organe a grupului VW. Puterea maximă va depăși cel mai probabil pragul de 650 CP, pentru ca noul Lamborghini Urus să poată emite pretenții la titlul de cel mai rapid SUV din lume. În prezent, cea mai puternică declinare a aceluiași motor are 605 CP (Audi RS6).

Din program va face parte și o versiune hibridă de tip plug-in, prima de acest fel din istoria mărcii italiene. Aceasta va fi lansată, însă, abia în 2019. Urus va fi produs integral în Italia, la Sant’Agata Bolognese.

lamborghini-urus (4)

Foto: Quattroruote

Adaugati comentariu