Lancia Delta Integrale se întoarce? Se pare că nimic nu e imposibil

Lancia Delta Integrale - posibila renastere - AutoExpert

Cred că este a o mia oară când întâlniţi un titlu de genul acesta, atunci când vine vorba de Lancia Delta Integrale. Potrivit ultimilor zvonuri, Fiat Chrysler Automobiles ia în calcul (din nou!) renaşterea legendarului model răpit din lumea curselor şi eliberat pe drumurile publice.

Lancia nu este nici pe departe în cel mai bun moment al existenţei companiei. Cu probleme din ce în ce mai multe şi cu un succes aproape inexistent în momentul de faţă, sunt premise pentru o moarte lentă dar sigură. Chiar şi aşa, sau, mai ales din acest motiv, mulţi factori de decizie din cadrul Fiat Chrysler Automobiles se pare că insistă pe ideea reinventării mărcii tocmai printr-un model iconic – Delta Integrale. Nu e cazul să destupaţi şampaniile, pentru că mai e drum lung până acolo, şi chiar dacă se va ajunge la acel moment, nu este exclus ca acesta să reprezintă chiar cântecul de lebădă al unui constructor legendar.

Lancia Delta Integrale - posibila renastere - AutoExpert

Pe de altă parte, deşi Lancia (şi modelul Delta cu precădere) are mulţi susţinători în board-ul de conducere Fiat Chrysler Automobiles, ar exista şi oponenţi ai renaşterii, iar cel mai important se pare că este chiar capul companiei, Sergio Marchionne. Pentru italianul care se pare că a tulburat apele serios şi pe la Ferrari, mult mai importantă decât revitalizarea Lancia este renaşterea mărcii Alfa Romeo, după ani de zile de letargie, Marchionne fiind unul dintre promotorii susţinuţi ai noii Alfa Giulia. Se pare că marea minte luminată din fruntea Fiat-Chrysler vede în fiecare potenţial model Lancia doar o deturnare a atenţiei şi a resurselor de la planurile Alfa Romeo. Trist, extrem de trist, mai ales pentru un model care are, chiar şi la zeci de ani de la ieşirea din producţie, o mulţime de fani înfocaţi!…

 

Adaugati comentariu