Land Cruiser 6×6, rival pentru G63 AMG 6×6?

Toyota Land Cruiser 6x6

După ce Mercedes și-a flexat mușchii cu al său G63 AMG 6×6 și a promis că-l va asambla în 100 de exemplare, hop și concurența. Vă lăsăm să decideți dacă Land Cruiser 6×6 e mai cool, sau dacă premiul merge la nemți.

Nu este un proiect de fabrică, ci este rodul colaborării dintre firmele NSV din Dubai și Multidrive Technology din Australia. Emiratezii produc accesorii personalizate pentru majoritatea modelelor de mașini, livrându-le clienților din peste 60 de țări, în timp ce compania de la antipozi este specializată în a modifica modelele Land Cruiser pentru armată, pompieri și companiile miniere. Concluzia? E treabă serioasă aici!

Toyota Land Cruiser 6x6

Și asta deși motorul nu ajunge la nivelul V8-ului de pe G63 AMG 6×6 care, cu ai săi 536 de cai și 760 Nm stabilește o limită greu de depășit. Nici n-ar fi fost cazul, dacă ne gândim fix la latura practică și excludem imaginea. Japoneza este împinsă de un V6 turbo de 4 litri, capabil să dezvolte 398 CP și 493 Nm. Celor care își doresc mașina strict pentru teren accidentat, le este propusă și o variantă diesel V8, de 4.5 litri, ce poate fi echipată atât cu transmisie manuală, cât și automată.

Adaugati comentariu