Land Rover Classic aduce un tribut modelului Defender Trophy V8

land-rover-defender-trophy-1-autoexpert.ro

Divizia Land Rover Classic va construi 25 de exemplare ale modelului Defender inspirate de celebrele expediții Camel Trophy.

Între 1980 și 1998 a fost organizat celebrul eveniment Camel Trophy, o serie de expediții în zone dificile, iar mașina oficială a fos mereu modelul Land Rover Defender V8. Cu o serie de modificări pentru a putea înfrunta cele mai dificile drumuri, modelului Defender Trophy V8 a devenit o legendă.

land-rover-defender-trophy-4-autoexpert.ro

Divizia Classic a constructorului britanic a decis să aducă un tribut clasicului model din istoria mărcii și va construi 25 de exemplare în specificațiile Trophy.

Land Rover Defender Trophy V8

Cele 25 de mașini vor putea fi achiziționate, prețul de pornire fiind de 195.000 lire sterline, modelul urmând a fi disponibil atât în variana scurtă cu trei portiere 90 sau cea lungă cu cinci portiere 110.

land-rover-defender-trophy-3-autoexpert.ro

Modelul este propulsat de motorul V8 de 5.0 litri benzină asociat cu cutia de viteze automată ZF cu opt trepte. Motorul oferă 405 CP și un cuplu maxim de 515 Nm.

land-rover-defender-trophy-2-autoexpert.ro

Off-roader-ul dispune de trei diferențiale (față, central și spate) și reductor cu două trepte. În plus, este echipat exact ca modelel care participau în expedițiile din anii 80-90: troliu, bull-bar, protecții suplimentare, lumini auxiliare, anvelope pentru noroi, scaune sport Recaro.

Test drive Land Rover Defender 110

Via Land Rover

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top