Land Rover va construi SUV-uri mici

Land Rover SUV-uri mici

Land Rover vrea să profite de tendințe și plănuiește să trimită pe piață o familie de SUV-uri mici. Primul ar urma să ajungă în showroom-uri în 2021, anunță revista Autocar, pentru a revitaliza originalul Freelander.

În următorii patru ani, portofoliul Land Rover va include un Range Rover Coupe, un pick-up Defender și un SUV mic, în intenția companiei de a crește cifrele de vânzări. Pentru acesta din urmă, constructorul auto va găsi inspirație în Freelander, care a inventat conceptul de soft-roader, atunci când a fost lansat în 1997, devenind ulterior, un best-seller în Europa.

Land Rover are în plan un vehicul mai mic ca Freelander Mk1, care va fi primul dintr-o serie de SUV-uri mici produse de companie și care va rivaliza cu Audi Q2. Acesta va avea aproximativ 4,2 metri în lungime și ar putea ajunge pe piață în 2021. Pe termen lung, Land Rover ia în calcul introducerea unui SUV mic în fiecare dintre segmentele “aventură” (Discovery Sport), lux (Range Rover) și utility (Defender). În pole position, se află modelul care va fi poziționat sub Discovery Sport, pentru a umple golul din gamă și pentru a concura într-un segment în care Land Rover are tradiție și experiență obținute cu Freelander.

Land Rover SUV-uri mici

Atunci când Discovery Sport a înlocuit Freelander-ul în 2014, modelul a crescut în dimensiuni și a urcat o treaptă către o gamă mai luxoasă, lăsând spațiu liber pentru un SUV mai accesibil în gama Land Rover.

S-au vândut aproape 5 milioane de SUV-uri compacte în lume, în 2016, iar 2017 nu a făcut decât să confirme trendul. Cererea în continuă creștere i-a determinat pe cei de la Land Rover să acționeze. Compania speră să atragă astfel și o serie de clienți tineri, atrași temporar de modele entry-level. Surse din interior anunță că astfel de prototipuri sunt construite de britanici încă din 2014.

Sursă randare digitală: Autocar.co.uk

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top