Lansare în grup: Opel Combo, Peugeot Partner și Citroen Berlingo au fost actualizate

Opel Combo

Noile generații Opel Combo, Peugeot Partner și Citroen Berlingo au fost prezentate de către Grupul PSA. Cele trei folosesc aceeași platformă și evident, aceleași motorizări, aceeași capacitate de încărcare și caroserii cu aceleași dimensiuni.

După prezentarea versiunilor pentru pasageri, grupul auto prezintă și modelele destinate transportului de marfă. Construite pe platforma EMP2 a Grupului PSA, Opel Combo, aflat la cea de-a cincea generație, Peugeot Partner și Citroen Berlingo, ajunse la cea de-a treia generație, vor fi disponibile în două tipuri de caroserie: cea cu ampatament scurt, de 2.875 metri, măsoară 4,4 metri în lungime și are o capacitate de încărcare de 1.000 de kilograme și un volum maxim de 4.400 de litri.

OPEL COMBO

În versiune cu ampatament lung, de 2.975 metri, van-urile măsoară 4.75 metri în lungime și au un volum de încărcare de 4,4 metri cubi. Încap în van-urile PSA obiecte cu o lungime de până la 3.440 m.

Un indicator de încărcare sub forma unui LED, aflat în bord, avertizează șoferul  atunci greutatea încărcată ajunge la 80% din capacitatea maximă. LED-ul devine portocaliu atunci când van-ul este încărcat 100%.

PEUGEOT PARTNER

Două motoare diesel se regăsesc sub capotele celor trei: o unitatea diesel BlueHDI de 1.5 litri cu 130 de cai putere, disponibilă cu transmisie manuală și automată cu 8 trepte, și un propulsor diesel BlueHDI de 1,6 litri, în două versiuni de putere, cu 75, respectiv 100 de cai putere, acestea din urmă doar cuplate la transmisia manuală. Propulsoare PureTech pe benzină de 1.2 litri, sunt, de asemenea, disponibile în gamă, cuplate la transmisia manuală sau la cea automată.

Utilitarele grupului preiau sistemele de siguranță familiare în cadrul gamelor de autoturisme, cum ar fi frânarea automată de urgență, alertă la eventualitatea unei coliziuni frontale cu sistem de detectare a pietonilor, asistent la menținerea benzii de circulație și cruise control automat cu funcție de recunoaștere a indicatoarelor de viteză.

CITROEN BERLINGO

Adaugati comentariu