Advertisement

Test drive Citroen DS3 – Despre inițiale

Cea mai noua creatie Citroen poarta initialele DS3 si propune clientilor un autovehicul sic, ce frapeaza atat prin multitudinea de accesorii si elemente de personalizare, cat si prin garantia calitatii.

  • Cel mai dinamic Citroen din ultimii ani
  • Nenumarate posibilitati de personalizare
  • Scump in variantele superioare de echipare
  • Ergonomie slaba

Ultima tendință în domeniul auto este crearea de mașini șocante care reușesc, datorită gradului de personalizare, să fie pe placul unui public variat, făcând apel la acea latură exclusivistă prezentă în fiecare dintre noi. Acum, Citroen supune atenției un produs de nișă, personalizat până la cel mai mic detaliu, cu numele DS3. După cum sugerează chiar numele, această linie de produse este un simbol al creativității și tehnologiei Citroen.

Sudoku franțuzesc

Prin DS3, Citroen atacă segmentul care până nu demult era doar în portofoliul MINI, dar în care au intrat, mai recent, și Volvo cu C30 sau Alfa cu modelul Mito. Stilul noului Citroen DS3 are la baza trei elemente cheie: surpriză, seducție și dinamism. Creativitatea apare în fiecare element al noului DS3, pornind de la montantul central care se oprește înainte de a se uni cu plafonul, asemenea unei aripi de rechin, creând senzația de plafon suspendat.

Paleta de culori şi materiale propuse, precum şi varietatea combinațiilor aduc o notă de modernism pe acest segment. La exterior, printre elementele ce se pot personaliza se numără: plafonul (disponibil în patru culori distincte față de restul caroserei: negru Onyx, alb Opal, albastru Botticelli și rosu Carmen), carcasele oglinzilor retrovizoare şi partea inferioară a ușilor care pot fi într-o culoare diferită de restul caroseriei sau cromate,  precum și jantele cu un colorit special.

Atenția la detalii

Pentru a aprecia DS3 la adevărata lui valoare este nevoie sa ajungi la interior și să petreci câteva minute bune studiind materialele, coloristica și îmbinările. Interiorul oferă cinci locuri și îmbină eleganța cu tehnologia, rezultatul fiind un instrumetar sofisticat – planșa de bord cu 3 cadrane. Comenzile aflate la îndemâna șoferului și designul scaunelor crează senzația de cockpit. Toate acestea asezonate cu elementele cromate contribuie la impresia generală de vitalitate și distincție.

Posibilitățile de personalizare continuă și la nivelul habitaclului, unde poți alege modelul planșei de bord, al manetei schimbătorului de viteze, dar și o gamă largă de culori, texturi și materiale. Și, pentru o personalizare completă poți opta pentru una dintre cele șapte teme care reflectă diferitele tendințe și moduri de viață. Cele șapte teme propuse sunt următoarele: Maori, ce face trimitere la tatuaje, Zèbre, pentru un spirit „Ethnic“, Onde, pentru un spirit „Good Vibrations“, Daisy, pentru un spirit „Fashion“ , Co-Design, pentru un spirit „Art Work“, Map, pentru un  spirit „Paris Night“ și Plane, pentru un spirit „Nice Warrior“.

Motor!

DS3 poate fi comandat în 5 versiuni de motorizare, toate Euro5: două motorizări diesel HDi dotate cu filtru de particule, de 90 și 110 CP, și trei pe benzină, de 95 CP (varianta echipată cu cutie de viteze automată) și 120, respectiv 150 CP, asociate unei cutii de viteze manuale cu 5 sau 6 rapoarte. Emisiile de CO2 coboară până la 99 g/km, încadrând modelul DS3 în demersul ecologic al mărcii.

Garanția alegerii

Citroen DS3 este un autovehicul modern, care o să rămână mereu la modă datorită gradului mare de personalizare, fiind totodată primul proiect al mărcii care beneficiază de o nouă schemă de dezvoltare. Aceasta presupune multe avantaje în ceea ce privește calitatea: permite implicarea în acest proces a tuturor participanților la proiect – creatori, furnizori, producători – pentru detectarea timpurie a potențialelor defecte. Astfel, la DS3, majoritatea defectelor au fost tratate cu mult înaintea testelor de rulare, efectuate pe parcursul a două milioane de kilometri înainte de lansare.

Date tehnice: Citroen
DS3
Sasiu si caroserie
Motorizare 1.4 VTi 16 v
Nr. usi/locuri 3/5
Masa proprie/totala [kg] 1075/1550
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 3950/1715/1460
Ampatament 2465
Volum portbagaj [l] 285 (980)
Motor si transmisie
Tip motor 1.4 VTi 16 v
Combustibil Benzina
Cilindree [cmc] 1397
Sistem alimentare injectie multipunct
Putere max. [kW(CP)/rpm] 70(95)/6000
Cuplu max. [Nm/rpm] 135/4000
Cutie de viteze Manuala/5
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 184
0-100 km/h [s] 11.8
Consum urban/extra/mixt 7.6/4.8/5.8
Emisii CO2 [g/km] 134

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top