Lansările majore Mercedes din 2020: Clasa S, EQA & EQS

Lansările majore Mercedes din 2020: Clasa S, EQA & EQS

Mercedes se pregătește de lansări majore în 2020. Constructorul din Stuttgart a prezentat recent rezultatele financiare pentru 2019. Cu această ocazie, a confirmat două dintre lansările sale majore pentru anul acesta: noua generație Clasa S și micul SUV complet electric EQA.

La nivel de grup, producătorul german a înregistrat rezultate mixte. Vânzările au atins un total de 3,34 milioane unități – față de 3,35 milioane în 2018. Venitul anual a crescut de la 167,4 miliarde euro la 172,7 miliarde. În schimb, profitul net a scăzut de la 7,6 miliarde la doar 2,7 miliarde €. Mercedes-Benz Cars a înregistrat livrări total de 2.385.400 unități – față de 2.382.800 exemplare anul precedent.

Iar acum Mercedes se pregătește pentru lansări majore în 2020. Cap de afiș va fi noua generație a limuzinei Clasa S. Aceasta va fi urmată, la toamnă, de lansarea unui nou SUV complet electric – micul EQA. Gama de modele va include și numeroase versiuni PHEV – Mercedes vrea să crească de patru ori vânzările variantelor electrificate în 2020.

În plus, ascuns într-un comunicat de presă dedicat evoluției sistemelor sale de iluminat, am descoperit a treia lansare majoră Mercedes din 2020. Este vorba despre modelul complet electric EQS. Acesta nu este o variantă EV a Clasei S, ci un model de sine stătător – la fel ca EQA sau EQC. Va fi însă prima limuzină a noului sub-brand EQ.

În România, Mercedes-Benz are programate următoarele lansări importante: GLA (primăvară), GLE Coupé (vară), GLS Maybach (toamnă), Clasa E (vară/toamnă), Clasa S (iarnă).

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top