Lanţurile antiderapante

Iarna aderenţa pe şosele este mult mai scăzută, fiind chiar nulă în cazul celor acoperite polei. Când anvelopele de vară devin neputincioase, iar cele de iarnă sunt considerate prea scumpe foarte scumpe automobiliştii caută alte soluţii.

Una dinte ele ar fi utilizarea lanţurilor antiderapante, ce ameliorează considerabil comportamentul autoturismului. Singura atenţie trebuie acordată alegerii acestora  pentru ca să corespundă dimensiunilor anvelopelor maşinii dumneavoastră. Cele mai bune lanţuri sunt cele ce se pot monta cel mai uşor, adică cele cu inele, la montare nefiind necesară ridicarea pe cric a roţii. Este bine să montaţi lanţurile înainte de a pătrunde pe drumuri cu suprafeţele acoperite cu zăpadă sau cu gheaţă. 

Când veţi ieşi din nou la un drum uscat trebuie demontate. Rulând în continuare cu ele veţi uza puternic anvelopele, pivoţii, dar şi alte elemente ale direcţiei, iar consumul de combustibil va fi mai mare. Un ultim sfat ce provine din proverbul arhicunoscut Fă-ţi vara sanie şi iarna căruţă: cumpăraţi lanţurile înainte de venirea iernii, fiindcă atunci le veţi găsi mai ieftine şi veţi avea de unde alege pe cele care vă convin. Preţurile încep de la 50 lei/set şi variază în funcţie de calitatea lor, dar şi de magazinul care le vinde.

Adaugati comentariu