Le Mans 2016 şi revenirea celor de la Ford

FordGT_LeMansRaceCar_AutoExpert

După cum anticipam zilele trecute, Ford a anunțat oficial că revine în una din cele mai prestigioase curse din lume – Cursa de 24 de Ore de la Le Mans – cu noul model de curse Ford GT, ce se bazează pe noul „supercar” de înaltă performanță care va începe să fie vândut de anul viitor.

Începând cu 2016, mașina de curse Ford GT va concura în cursa de 24 de ore de la Le Mans – denumită de mulți Grand Prix-ul Anduranței și al Eficienței. Lansat astăzi la faimosul circuit de la Le Mans, Franța, modelul Ford GT va concura în clasa Le Mans GT- Endurance, deschisă echipelor și piloților profesioniști.

Noua mașină de curse – care pune în evidență inovațiile Ford – este bazată pe noul „supercar” Ford GT prezentat publicului în ianuarie anul curent. Atât mașina de serie cât și mașina de curse vor sosi în 2016 pentru a marca a 50-a aniversare a mașinilor de curse Ford GT care s-au plasat pe primele trei locuri în cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1966. Ford a mers mai departe și a câștigat la Le Mans în 1967, 1968 și 1969.

“Când GT40 a concurat la Le Mans în anii 1960, Henry Ford II a dorit să demonstreze că Ford putea învinge producătorii legendari de mașini de anduranță”, a declarat Bill Ford, Președinte Executiv, Ford Motor Company. “Suntem extrem de mândri că am câștigat această cursă legendară de 4 ori la rând și că același spirit de inovație care a stat la baza primului Ford GT ne motivează și astăzi”.

FordGT_LeMansRaceCar_AutoExpert (03)

Noua mașină de curse Ford GT va concura în calendarele complete ale  FIA World Endurance Championship și TUDOR United SportsCar Championship, făcându-și debutul competițional în ianuarie 2016 la Rolex 24, în Daytona, Florida. De partea operațională a activității celor 2 echipe vor responsabili cei de la Chip Ganassi Racing cu Felix Sabates (CGRFS). Ambele echipe intenționează să concureze cu patru mașini la Le Mans. Piloții vor fi anunțați ulterior.

Motorul V6 EcoBoost de 3,5 litri și-a făcut debutul la TUDOR United SportsCar Championship în 2014. De atunci, Ford, împreună cu CGRFS, a obținut mai multe victorii în curse majore, inclusiv cursa de 12 ore Sebring și Rolex 24 la Daytona. Pe lângă marile victorii obținute cu mașinile sport, echipele de curse Ganassi au obținut victorii majore la Daytona 500, Brickyard 400 și Indianapolis 500.

FordGT_LeMansRaceCar_AutoExpert (02)

Noul Ford GT este cel mai avansat produs al Ford Performance, o divizie dedicată să ofere inovație prin performanță. Propunându-și să lanseze peste 12 vehicule de performanță până în 2020, Ford Performance își va valorifica eforturile și expertiza competițională pentru a accelera inovațiile pentru modelele de performanță dedicate și piesele de performanță pentru a dezvolta mai repede cele mai moderne tehnologii care în cele din urmă vor echipa întreaga gamă de vehicule Ford.

Segmentul mașinilor de înaltă performanță este în dezvoltare la Ford, iar compania recunoaște dorințele clienților săi pentru vehicule care oferă consum de combustibil excelent, tehnologii revoluționare și o experiență a condusului impecabilă. Gama Ford Performance include Ford GT, Focus RS, F-150 Raptor, Shelby GT350 și Shelby GT350R, Focus ST și Fiesta ST.

FordGT_LeMansRaceCar_AutoExpert (04)

 

 

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top